Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarte Flambée Bori konyhájából

Tarte Flambée Bori konyhájából
Tarte Flambée Bori konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia konyha egy remeke, pontosabban az elzászi régió egy tradicionális étele, amit egyszerűen hagymás kenyérlángosnak fordíthatunk. A tésztája igazán vékony, így teljesen ropogós lesz, a feltét egyszerű és mégis tökéletes az ízhatás. Nekünk ízlett....

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. 1 óra alatt.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen. 
  3. A császárszalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálba.
  4. A visszamarad zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát (semmiképpen se piruljon meg), fűszerezzük és citromlével ízesítjük. Önthetünk rá kevés vörösbort is, melytől még pikánsabb íze lesz. 
  5. A megkelt tésztát 7 felé osztjuk és egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra, amennyire tudjuk.
  6. Sütőpapírra tesszük, majd a juhtúróval elkevert tejfölt a tetején eloszlatjuk. Megszórjuk a hagymával, a szalonnával és 200 fokon előmelegített sütőbe, rácsra téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük .
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 408
elküldve: 5
receptkönyvben: 401
elkészítve: 7/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás kenyérlángos, juhtúrós-szalonnás kenyérlángos

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

n_Jucuska
n_Jucuska Mon, 2015-01-19 11:37

Tegnap ebédre elkészítettem és nagyon fincsi lett. Egy kicsit nehezen állt ugyan össze a tészta, így több víz kellett hozzá, de a végeredmény tényleg jó lett és leszámítva a kelesztési szakaszt, gyorsan el is készül. Szerintem máskor is fogom készíteni.

1096
élesztő 2 dkg
finomliszt 75 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
víz 1 dl
juhtúró 10 dkg
tejföl 450 g
császárszalonna 30 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
lila hagyma 4 db
citromlé 5 csepp
vörösbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint