Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Remulád-mártás lilahagymával

Remulád-mártás lilahagymával
Remulád-mártás lilahagymával
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet már vagy két éve, hogy először ettünk remulád-mártást egy nagyon jó szegedi csárdában. Haltepertő mellé kínálták és azzal együtt nagyon finom volt. Azután párszor készítettem, de valahogy teljesen elfeledkeztem róla. Most hogy valami mást akartam készíteni rántott hús mellé, tartármártás helyett, eszembe jutott, hogy ez mindkettőnknek ízlett, így most újra felkerült az étlapra. :)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti remulád-mártásban apróra vágott petrezselyem is van, de mivel azt csak én szeretem, -régebben és most is- inkább kihagytam. Lilahagyma helyett újhagymával vagy metélőhagymával (esetleg ezek kombinációjával) is nagyon finom. Rántott hal és rántott, vagy grillezett húsok mellé nagyon jól illik. No persze nem hagyható ki a sorból a haltepertő sem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát megtisztítjuk, majd a lecsepegtetett csemege uborkával együtt finomra vágjuk.
  2. A tejfölt a majonézzel, mustárral, cukorral, citromlével és fűszerekkel elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a keverékhez a hagymát és az uborkát. A citromlé és a cukor mennyisége attól függ, mennyire savanyú az uborka, ezért azt mindenki ízlés szerint adagolja.
  4. Alaposan átkeverjük a mártást, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 314
elküldve: 5
receptkönyvben: 209
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szósz
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres remulád-mártás, remulád-mártás rozmariggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

188
lila hagyma 1 kis fej
csemegeuborka 4 közepes db
tejföl 200 g
majonéz 4 ek
mustár 1 teáskanál
citromlé 2 ek
porcukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
tárkony 0.5 kk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
rozmaring 3 szál