r
Nosalty Logó

Hagymás-mustáros tejszínes csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sharkynori
Hagymás-mustáros tejszínes csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1215 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 608 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2332 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2776 micro
Összesen 1215 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat kettévágjuk, megmossuk, majd a vizet felitatjuk papírtörlővel a csirkéről. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon előpirítjuk 10-15 percig.
  2. Eközben az alaplével elkeverjük a mustárt, valamint a tejszínt, majd a nyomott fokhagymát és az aprított petrezselymet is belerakjuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk kevés zsiradékkal, belehelyezzük a combokat, a karikára vágott hagymát rápakoljuk a csirke tetejére, majd ráöntjük az előzőleg összekevert öntetet.
  4. Fóliával lefedve 200 fokos előmelegített sütőben sütjük 40-50 percig, amíg a combok megpuhulnak, majd fólia nélkül is pirítjuk 10-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6176
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás-mustáros tejszínes csirke
sharkynori 6 recept

Akartam készíteni valami finom, szaftos csirkét anélkül, hogy lemennék boltba, így sikerült az otthon talált dolgokból összehozni ezt az ételt. Meglepően finom íze lett, és még laktató is. Én rizzsel tálaltam, de finom lehet tepsiben sült krumplival is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!