Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarjás-pritaminos töltött korongok

Tarjás-pritaminos töltött korongok
Tarjás-pritaminos töltött korongok
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom öccse jött látogatóba egyik hétvégén, és ezzel a sóssal kedveskedtünk neki. Viccelődött is a család, hogy mi is ez. Valaki repülő csészealjhoz, valaki autó dísztárcsájához hasonlította, egyesek szerint olyan, mint egy teknősbéka. Nagyon finom, puha. Zacskóban másnap is az marad. Kicsit pepecselős, de megéri. 36 db korongocska lett.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a megolvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. A töltelékhez a tarját és a paprikát nagyon apró, a lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk. A tömlős sajtot elkeverjük a tejföllel, majd beleforgatjuk a tarját, hagymát, paprikát.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Először az egyiket lisztezett deszkán elnyújtjuk fél cm vastagra.
  4. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral korongokat szaggatunk.
  5. Minden második korong közepére teszünk 1 tk tölteléket. A szélét lekenjük kis vízzel, rárakunk egy másik korongot és az ujjbegyünkkel lenyomkodjuk a szélét.
  6. Tojássárgájával lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Így járunk el a másik adag tésztával is.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 348
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

füstölt tarjás korong, pritaminpaprikás-tarjás táska, minikorong tarjás töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

673
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 ek
tej 5 dl
margarin 25 dkg
pritaminpaprika 1 db
lila hagyma 1 nagy fej
tömlős krémsajt 1 g
tejföl 2 ek
füstölt-főtt tarja 15 dkg
tojássárgája 2 db
sajt 10 dkg