r
Nosalty Logó

Brokkolis-sonkás rácsos kelt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Brokkolis-sonkás rácsos kelt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 795 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3968 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 186 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2500.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 795 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12503.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    8181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5504 micro
Összesen 3968 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A brokkolit alaposan megtisztítjuk, apró rózsáira szedjük és forró vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sonkát felkockázzuk. A konzerv kukoricát átmossuk, lecsöpögtetjük. A fokhagymákat megtisztítjuk. A sajtot lereszeljük.
  5. A tejfölt egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, beleöntjük a kukoricát és összeforgatjuk. Legvégül óvatosan belekeverjük a brokkolit. (Én kézzel csináltam, kevésbé tört a brokkoli.)
  6. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Négy sávra vágjuk, majd a 2 tésztacsíkot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a brokkolis tölteléket, a szélét kicsit hagyjuk szabadon. Szórjuk rá a sonkát, végül a sajtot.
  7. A maradék két tésztacsíkon toljuk át a tésztarácsozó hengert, és kenjük le a tojássárgájával. Fektessük a töltelékre, közben húzogassuk kicsit szét.
  8. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 25 perc alatt hőlégkeveréssel süssük barnára. Ha kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3874
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Brokkolis-sonkás rácsos kelt
Andi80_ 380 recept

A tésztarácsozó hengert a születésnapomra kaptam a Férjemtől. Már rég vágytam rá, és most egy kis sós kelt készítésekor vetettem be. Ha nincs tésztarácsozó hengerünk, akkor készíthetünk magunk is rácsot egy éles késsel, vagy pengével. A két rúdból 2×10 szelet lett.

Hozzászólások

Torma

Szuper jo recept Andi, pont ez kellett nekem (plane jo, hogy zoldseges :), mert nemreg vettem egy tesztaracsozot es meg nem avattam fel! Koszi, mentettem, udv, Torma :) A foto is nagyon jo!

Andi80_

Jaj, megint rossz helyre ment :-)

Torma

Ja, en is gyakran csinalom ezt ;) Nem olyan hizlalo a kelt teszta; esetleg, ha kevered tk, vagy rozsliszttel, akkor laktatobb es jobb a tobb rost miatt. A " sotet" lisztek meglepoen jo izuek! En mar sokkal jobban szeretem oket. Varom a tobbi "racsos" receptedet; kellemes hetet, T:)

Andi80_

Köszönöm a tippet :-)

Andi80_

Kedves Torma, Köszönöm szépen. A Férjem néha zsörtöl?dik, hogy a kelt tésztától el fog hízni, ezért is próbálom a zöldséggel ezt kicsit ellensúlyozni :-D Persze e mellett finom is ez az összeállítás ;-) Jó sütögetést kívánok hozzá! Hozok majd még tésztarácsozóval készült finomságokat hamarosan. Szép napot kívánok! Andi

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki!

Andi80_

Köszi :-) Az íze is nagyon finom :-)

Éva-Anyóca

Milyen guszta finomság, és van rácsozó hengerem, csak merszem nem volt még eddig.....:) Ez annyira szép, annyira guszta és látszik hogy finom :) ...meg jött a kedvem, csak kicsit a tavaszt lássam újra, a napot,.... ekkor el fogom készíteni, mert a kedv is fontos hozzá! :D Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, Igen, a kedv is fontos, ezt a finomságot én is hetekig terveztem elkészíteni, mire rászántam magamat. A hengert nem nehéz használni, de ki kell tapasztalni. Úgy t?nik, a tavasz még várat magára, gyönyör?en süt a nap, de tombol a szél, ki sem tudunk menni a gyerekekkel az udvarra, pedig nagyon vágynak ki. Még havat is mond húsvétig, remélem azért nem lesz olyan vészes, mint a március 15-i ünnepkor. Nagyon szép hétvégét kívánok és jó készül?dést az ünnepre! Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Azt, hogy hó legyen Húsvétkor, na azt én sem szeretném,- f?leg, hogy abba fürdessenek meg, és ne kölnivel locsoljanak, :( - meg amúgy is, a kedve is más az embernek nem?, ha kék az ég, nyílnak a virágok, kellemes langyos szell? lengedez, és ezerrel süt a Nap, ami most még nincs,..... :( Igen, ijesztgetnek hideggel, mínuszokkal, meg hóval,.... ?szintén, még sütni sütit sincs kedvem, valahogy nem tudok ráhangolódni, a csodálatos Húsvétra.:( Azért lesz , persze , tudom: ünnep is meg vendégek is , meg süti és étel is...csak nem mindegy a hangulatunk... Hátha addig történik némi javulás az id?járásban.. :D Ha sikerülne, akkor elkészíteném most szerdán ezt a finomságot,.... ha elkészült és sikerült, a családnak ízlett, megírom. :D Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Andi! Elkészült és mesés lett......annyira izgatta a fantáziámat az a rácskészít? :) Ahogy látom, a siker alapján, elég sok rácsos tetej? finomságot készítettél már, - ezek után, hogy sikerem volt, elfogyott, - azokkal is próbálkozom majd, köszönöm szépen ezt a finom receptet, még ?t is ismételni fogom.. :D Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, Látod, nem is olyan nehéz, csak bele kell jönni :-D Örülök, köszönöm, hogy belevágtál, kedves egészségetekre! Remélem jól teltek az ünnepek. Szép napot és hetet! Andi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek