r
Nosalty Logó

Pirított csirke mustáros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pirított csirke mustáros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 924 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 231 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 924 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, és hosszában beszeljük, de nem végig, így széthajtva 4 nagyobb szelet húst kapunk, ezeket meghintjük sóval és borssal.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkét, 10-12 perc alatt megpirítjuk úgy, hogy félidőben egyszer megfordítjuk. Külön tesszük egy tányérba, és alufóliával letakarjuk, hogy meleg maradjon.
  3. Öntsük a bort a forró serpenyőbe, vigyázat, spriccelni fog! Forraljuk, amíg a felére csökken a mennyisége, ez kb. 1 perc.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, mustárt, tárkonyt. Folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik, ez 2 percig tart. A csirkemellekből kipárolgott húslét keverjük hozzá.
  5. Közvetlenül a tálalás előtt öntsük le a csirkemellet szósszal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 32790
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem az amerikai konyhát, ha eltekintünk a kész szószok használatától. Nincs is jobb egy házi hamburgernél vagy steaknél... hmm... Sokszor böngészem Martha Stewart oldalait, ezt a receptet neki köszönhetem. Könnyű elkészíteni, és isteni finom is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?