r
Nosalty Logó

Pirított csirke mustáros mártással

NS
Pirított csirke mustáros mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

231
Kalória
13.6g
Fehérje
1.8g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
81.9g
Víz
75.8g
Koleszterin
218.5mg
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 924 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, és hosszában beszeljük, de nem végig, így széthajtva 4 nagyobb szelet húst kapunk, ezeket meghintjük sóval és borssal.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkét, 10-12 perc alatt megpirítjuk úgy, hogy félidőben egyszer megfordítjuk. Külön tesszük egy tányérba, és alufóliával letakarjuk, hogy meleg maradjon.
  3. Öntsük a bort a forró serpenyőbe, vigyázat, spriccelni fog! Forraljuk, amíg a felére csökken a mennyisége, ez kb. 1 perc.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, mustárt, tárkonyt. Folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik, ez 2 percig tart. A csirkemellekből kipárolgott húslét keverjük hozzá.
  5. Közvetlenül a tálalás előtt öntsük le a csirkemellet szósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Szeretem az amerikai konyhát, ha eltekintünk a kész szószok használatától. Nincs is jobb egy házi hamburgernél vagy steaknél... hmm... Sokszor böngészem Martha Stewart oldalait, ezt a receptet neki köszönhetem. Könnyű elkészíteni, és isteni finom is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...