r
Nosalty Logó

Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6710.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    4062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 200 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és egy éles késsel olyan vékonyra szeleteljük őket, amilyenre csak tudjuk (sőt, akár gyalulhatjuk is). Egy tálba félretesszük a karikákat, felöntjük vízzel, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymával ugyanígy járunk el.
  2. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: az olvasztott vajba reszeljük a fokhagymagerezdeket, felkarikázzuk a kolbászt, lereszeljük a sajtot, egy közepes méretű tepsit pedig vajjal kikenünk. A burgonyáról és a hagymáról leöntjük a vizet.
  3. Elkezdjük a rétegezést: az aljára leterítünk egy réteg burgonyaszeletet, erre jön egy sor hagyma. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk a fokhagymás olvasztott vajjal, majd jöhet egy réteg a kolbászból, valamint a sajtból.
  4. Még kétszer megismételjük a rétegezést (vagy amíg el nem fogynak a hozzávalóink). A tetejére egy sor burgonya kerül, erre reszelünk egy adag sajtot, majd rácsipkedünk egy kevés vajat.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve sütjük fél órát, majd alufólia nélkül, 150°C-on még 20 percet. Nyugodtan pirítsuk oda egy kicsit, akkor jó, ha ropognak a szélső burgonyarétegek!
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19012
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, nagyon szaftos és elképesztően finom egytálétel, ami garantáltan pillanatok alatt el fog fogyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!