Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-túrós rakott burgonya

Gombás-túrós rakott burgonya
Gombás-túrós rakott burgonya
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi receptújságban találtam erre a receptre. Finom savanyúság illik mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt, leszűrjük, beledolgozzuk a vajat és a tejet.
  3. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és kevés vízzel (kb 1.5 dl) felengedjük.
  4. Készre sülés után beledolgozzuk a túrót és a tejfölt.
  5. Vajjal kikent közepes tepsibe simítjuk a krumplit, ráhalmozzuk a túrós gombát, majd készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombával rakott krumplipüré

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

648
burgonya 50 dkg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 2 közepes db
tejföl 3 dl
tehéntúró 25 dkg