r
Nosalty Logó

Gombás-túrós rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gombás-túrós rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 2610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt, leszűrjük, beledolgozzuk a vajat és a tejet.
  3. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és kevés vízzel (kb 1.5 dl) felengedjük.
  4. Készre sülés után beledolgozzuk a túrót és a tejfölt.
  5. Vajjal kikent közepes tepsibe simítjuk a krumplit, ráhalmozzuk a túrós gombát, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1460
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-túrós rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Egy nagyon régi receptújságban találtam erre a receptre. Finom savanyúság illik mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek