r
Nosalty Logó

Tapenade paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Tapenade paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 300 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1199 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 297 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9386 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 300 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37545 micro
  • Lut-zea
    2181 micro
Összesen 1199 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9316 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olaj kivételével minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk, és addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz, miközben az olajat folyamatosan adagoljuk hozzá.
  2. Kis üvegekbe téve, olajjal leöntve sokáig eláll.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3468
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 15.

Ajánló

Leginkább pirított kenyérrel, fehér sajttal és sok salátával szeretem.

Receptkategóriák

Tapenade paradicsommal
ZilkaZil 127 recept

Egy barátomtól kaptam egyszer ajándékba egy kis üveggel, amit egy dél-svájci kis biogazdaságnál szerzett. Az üvegen csak a felhasznált anyagok vannak felsorolva, amiket most, nem tudom hányadik kísérlet után sikerült nagyjából olyan arányban kevernem, hogy hasonlítson ahhoz az eredeti, mennyei ízhez (és mellékesen, a macskám ismeretlen okokból egyszerűen megőrül érte...).

Hozzászólások (2)

witch

Ebbol a "csunyacska" tapenade-bol amit alkottal a tanyeron! Mint egy festmeny, gyonyoru!

ZilkaZil

Koszi szepen! Bar ez kevesbe ronda, mint a zold olivabol keszult...ilyen feketen egeszen hasonlit a kaviarhoz.

lumiere

Nekem ugyan nem lett ilyen sötét, pedig fekete olívabogyót használtam, de ett?l eltekintve tökéletesen sikerült :) ! (Olajként a szárított paradicsom f?szeres olaját használtam, amit?l szerintem csak jobb lett :))

ZilkaZil

Orulok, hogy az ize legalabb jo lett. Nekem sem volt mindig ilyen szinu, szerintem nagyon sokat szamit az oliva es a paradicsom milyensege, amit elore csak sejteni lehet...:) En nem olajos paradicsomot szoktam hasznalni, lehet hogy az is befolyasolja, mert ezek a paradicsomok tenyleg szinte feketek, az olajosak meg pirosak szoktak lenni.

lumiere

Na ezzel mondasz valamit, valóban pirosak voltak a paradicsomok, de sebaj, az íze isteni tényleg, és el is fogyott hamar :) Ja és amúgy nem is szeretem az olívabogyót, de így egyszer?en fantasztikus. :) Köszi még egyszer! :)

ZilkaZil

Én valamelyik nap serpeny?ben összesütöttem némi tésztával és padlizsánnal, úgy is nagyon klassz volt.

lumiere

Wow ez is egy remek ötlet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek