Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tapenade paradicsommal

Tapenade paradicsommal
Tapenade paradicsommal
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátomtól kaptam egyszer ajándékba egy kis üveggel, amit egy dél-svájci kis biogazdaságnál szerzett. Az üvegen csak a felhasznált anyagok vannak felsorolva, amiket most, nem tudom hányadik kísérlet után sikerült nagyjából olyan arányban kevernem, hogy hasonlítson ahhoz az eredeti, mennyei ízhez (és mellékesen, a macskám ismeretlen okokból egyszerűen megőrül érte...).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leginkább pirított kenyérrel, fehér sajttal és sok salátával szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olaj kivételével minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk, és addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz, miközben az olajat folyamatosan adagoljuk hozzá.
  2. Kis üvegekbe téve, olajjal leöntve sokáig eláll.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

hideg olívakrém, paradicsomos olívakrém, fokhagymás olajbogyókrém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lumiere
lumiere / lumiere Thu, 2014-03-20 22:47

Nekem ugyan nem lett ilyen sötét, pedig fekete olívabogyót használtam, de ettől eltekintve tökéletesen sikerült :) ! (Olajként a szárított paradicsom fűszeres olaját használtam, amitől szerintem csak jobb lett :))

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2014-03-21 21:35

Orulok, hogy az ize legalabb jo lett. Nekem sem volt mindig ilyen szinu, szerintem nagyon sokat szamit az oliva es a paradicsom milyensege, amit elore csak sejteni lehet...:) En nem olajos paradicsomot szoktam hasznalni, lehet hogy az is befolyasolja, mert ezek a paradicsomok tenyleg szinte feketek, az olajosak meg pirosak szoktak lenni.

lumiere
lumiere / lumiere Mon, 2014-03-24 16:55

Na ezzel mondasz valamit, valóban pirosak voltak a paradicsomok, de sebaj, az íze isteni tényleg, és el is fogyott hamar :) Ja és amúgy nem is szeretem az olívabogyót, de így egyszerűen fantasztikus. :) Köszi még egyszer! :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2014-03-26 15:37

Én valamelyik nap serpenyőben összesütöttem némi tésztával és padlizsánnal, úgy is nagyon klassz volt.

witch
witch / witch Wed, 2014-01-15 23:05

Ebbol a "csunyacska" tapenade-bol amit alkottal a tanyeron! Mint egy festmeny, gyonyoru!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2014-01-18 17:45

Koszi szepen! Bar ez kevesbe ronda, mint a zold olivabol keszult...ilyen feketen egeszen hasonlit a kaviarhoz.

300
fekete olajbogyó 20 dkg
szárított paradicsom 8 dkg
konzerv paradicsom 3 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 dl
kapribogyó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint