Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye rántott krumplipürével

Szűzpecsenye rántott krumplipürével
Szűzpecsenye rántott krumplipürével
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a variációt úgy sikerült összehozni pontosan, hogy "Na mi van itthon?". Abszolút könnyű elkészíteni, ez az egyik kedvenc fogásunk. 

hozzávalók / 3 adag

hús

krumplipüré

Sütőzsiradék

krumplipüré
Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók

  1. A vöröshagymákat karikákra szeleteljük, majd olajba rakjuk az egyik felét. A húst 0,5 cm vastagságúra szeljük, hogy gyorsan átsüljön és szaftos maradjon. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A húsokat a hagymákra fektetjük. Két gerezd fokhagymát összenyomunk, majd a hús tetejét megkenjük vele. Rátesszük a második rész hagymát, és kicsit összedolgozzuk kézzel, hogy mindenhol legyen olajos. Mehet be a hűtőbe 3-4 órára. A legjobb, ha előző nap már bepácoljuk.
  2. Meghámozzuk a krumplit és a répákat, majd forró vízben megfőzzük, kb. 20-25 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne főjön szét, mert akkor a későbbiekben nehezen tudunk dolgozni vele. Ha kész, törjük össze a krumplit és a répát, ízesítsük szokásunk szerint, én egy kis vajat és vegetát szoktam beletenni (ebbe nem ajánlott a tej, mert szintén nehezíti a dolgunkat), majd hagyjuk kihűlni.
  3. Ha már kihűlt a krumplipürénk, alkossunk kockákat belőle (kb. 3x3 cm), forgassuk először a tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába (zsemlemorzsát zöld fűszerrel és pirospaprikával vagy szezámmaggal nyugodtan meg lehet bolondítani). Beforgatás után 15-20 percig pihentessük a hűtőben.
  4. Vegyük elő a pácolt húst, és a pácolajból kicsit kimerve, süssük meg a húst, oldalanként 4-4 percig. Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Közben egy másik serpenyőben kiránthatjuk a krumplipürét, közepes lángon, gyorsan készítsük el, hogy ne szívja fel magába az olajat, és jó ropogós legyen a bunda. Figyeljünk rá, hogy ne égessük el.
  5. Ezután a hagymakarikákat is kezdjük el pirítani, majd ha kezd már barnulni, 2 ek. lisztet szórjunk rá, utána 2 percig még pirítsuk. Ha a hagyma kész, kis sóval szórjuk meg.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 955
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandra94

Mióta szakács: 2018.02.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz pirított hagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1489
sertésszűz 0.5 kg
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 dl
1 kávéskanál
bors 1 csipet
finomliszt 2 evőkanál
burgonya 30 dkg
sárgarépa 2 kis db
vaj 1 ek
tojás 2 db
zsemlemorzsa 2 bögre
ételízesítő 0 ízlés szerint