r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye rántott krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandra94
Szűzpecsenye rántott krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hús

krumplipüré

Összesen 1489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hús

krumplipüré

Összesen 4465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hús

krumplipüré

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    319.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6755.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5927 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 4465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

hús

krumplipüré

Elkészítés

hús

  1. A vöröshagymákat karikákra szeleteljük, majd olajba rakjuk az egyik felét. A húst 0,5 cm vastagságúra szeljük, hogy gyorsan átsüljön és szaftos maradjon. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A húsokat a hagymákra fektetjük. Két gerezd fokhagymát összenyomunk, majd a hús tetejét megkenjük vele. Rátesszük a második rész hagymát, és kicsit összedolgozzuk kézzel, hogy mindenhol legyen olajos. Mehet be a hűtőbe 3-4 órára. A legjobb, ha előző nap már bepácoljuk.
  2. Meghámozzuk a krumplit és a répákat, majd forró vízben megfőzzük, kb. 20-25 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne főjön szét, mert akkor a későbbiekben nehezen tudunk dolgozni vele. Ha kész, törjük össze a krumplit és a répát, ízesítsük szokásunk szerint, én egy kis vajat és vegetát szoktam beletenni (ebbe nem ajánlott a tej, mert szintén nehezíti a dolgunkat), majd hagyjuk kihűlni.
  3. Ha már kihűlt a krumplipürénk, alkossunk kockákat belőle (kb. 3x3 cm), forgassuk először a tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába (zsemlemorzsát zöld fűszerrel és pirospaprikával vagy szezámmaggal nyugodtan meg lehet bolondítani). Beforgatás után 15-20 percig pihentessük a hűtőben.
  4. Vegyük elő a pácolt húst, és a pácolajból kicsit kimerve, süssük meg a húst, oldalanként 4-4 percig. Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Közben egy másik serpenyőben kiránthatjuk a krumplipürét, közepes lángon, gyorsan készítsük el, hogy ne szívja fel magába az olajat, és jó ropogós legyen a bunda. Figyeljünk rá, hogy ne égessük el.
  5. Ezután a hagymakarikákat is kezdjük el pirítani, majd ha kezd már barnulni, 2 ek. lisztet szórjunk rá, utána 2 percig még pirítsuk. Ha a hagyma kész, kis sóval szórjuk meg.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5613
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandra94 1 recept

Ezt a variációt úgy sikerült összehozni pontosan, hogy "Na mi van itthon?". Abszolút könnyű elkészíteni, ez az egyik kedvenc fogásunk. 

Hozzávalók

hús

krumplipüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!