r
Nosalty Logó

Szűzérmék cukkini ágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szűzérmék cukkini ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4044 micro
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2668.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8089 micro
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérme szeleteket sózzuk, borsozzuk, körbetekerjük szalonnaszelettel és fogvájóval megtűzzük.
  2. A cukkinit hosszában - zöldségpucolóval - vékony szeletekre vágjuk.
  3. A zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben, majd a szűzérmeszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd mérsékeljük a tüzet és fedő alatt kb. 8 percig lassú tűzön sütjük.
  4. Ezt követően a húst kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a zúzott fokhagymát, majd beleforgatjuk a vékony cukkini szeleteket, sózzuk, borsozzuk, kb. 1-2 percig pároljuk, és tányérra halmozzuk a cukkinit.
  5. A visszamaradt szafthoz hozzá adjuk a mustárt, a tejfölt, ha szükséges sózzuk és összeforraljuk.
  6. A megsült szűzérme szeletekből kihúzzuk a fogvájót, a húst a párolt cukkini tetejére helyezzük és a mustáros szafttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15947
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erről az ételről is elmondhatjuk, hogy egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Gyorsan elkészíthető, igen ízletes, laktató fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek