r
Nosalty Logó

Rusztikus nutellás kalács Sylviától

Sylvia Gasztro Angyal
Rusztikus nutellás kalács Sylviától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

614
Kalória
11.1g
Fehérje
75.1g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
17.9g
Víz
76.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
23.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5732.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    600.5 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 4904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben megfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, a lágy vajat, sót, cukrot és az élesztős tejet. Könnyű tésztát dagasztunk addig, amíg elválik a kezünktől és a táltól is. Meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk.
  3. Kinyújtjuk lisztezett felületen (kb. 25x35 cm-es téglalapra). Kenőlapát segítségével rákenjük a nutellát. A rövidebb oldalról indulva feltekerjük, mint a bejglit. Akkor jó, ha szélesebb és laposabb rudat kapunk, mint általában a bejglinél szokás.
  4. Ezután éles késsel bevágásokat készítünk, mintha egy fenyőfát készítenénk a rúdból. Tehát mindkét oldalán ferdén, párhuzamosan bevagdossuk, 2-2,5 cm távolságokat kihagyva. A közepét ne vágjuk át (mintha az lenne a fa törzse).
  5. Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson. Végig áthajtogatjuk az egész tésztát.
  6. Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kiolajozott tepsiben megsütjük (én szívesen használok sütőpapírt).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p

Egy finom kalács, ami bármilyen ünnepen megállja a helyét. Én most húsvétra sütöttem. A nutella miatt a gyermekek kedvence is lehet (saját tapasztalat, az enyém is imádja :) ).

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...