Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sztrapacska szalonnás pörkölttel

Juhtúrós sztrapacska szalonnás pörkölttel
Juhtúrós sztrapacska szalonnás pörkölttel
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztrapacska így elkészítve nagyon finom, tudom ajánlani!

hozzávalók / 4 adag

A sztrapacskához

A pörkölthez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a vizet, és összekeverjük. Inkább kemény tésztát kell kapnunk, mert mikor kifőzzük, akkor szétfő a forró vízben. Ha lágy, még tegyünk hozzá lisztet.
  3. Bő, forró vízben, nagy lyukú nokedliszaggatón kiszaggatjuk, majd leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, és öntünk rá egy kevés olajat.
  4. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk.
  5. A szalonnát is apró kockára vágjuk, lassú tűzön, kevés olajon üvegesre sütjük.
  6. Ha kész, teszünk rá pirospaprikát, a doboz tejfölt, és jól alaposan összeforraljuk.
  7. A végén egy kevés sóval ízesítjük.
  8. Tálaláskor juhtúróval kínáljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 508
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
főzőverseny: sztrapacska, haluska, galuska főzőverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sztrapacska szalonnás hagymás pörkölttel és juhtúróval, juhtúrós sztrapacska szalonnásan, juhtúrós sztrapacska szalonnás pörkölttel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2013-09-16 10:06

Kedves Györgyi!
Gratulálok a helytállásotoknak és a harmadik helyezéseteknek. Úgy gondolom, hogy a szakadó eső ellenére is jó buli volt Vanyarc. Remélem a jövőre is találkozunk. A csapatunk tagjainak annyira tetszett, hogy jövőre is megyünk főzni. További jó sütés-főzést kívánok :
Zoli

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Mon, 2013-09-16 11:31

Kedves Zoli.
Én is gondoltam rád és a kedves családodra ,gondolkozunk el rajta hogy mennyünk le Sopronba a vörös boros fesztiválra csak ne volna olyan messze,én sem tudom eldönteni mi legyen.Én meg gratulálok a 2 helyezésednek.Öröm volt téged megismerni,kedves vidám ember vagy.Jó egészséget .jó sütést főzést.Györgyi

917
burgonya 3 db
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál
fehér hagyma 2 közepes db
kolozsvári szalonna 20 dkg
füstölt pirospaprika 3 teáskanál
tejföl 200 g
juhtúró 20 dkg