Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szotyolában sült csirkefasírt

Szotyolában sült csirkefasírt
Szotyolában sült csirkefasírt
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit.

A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg.

A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat.

A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

hozzávalók / 4 adag

  • 6 csirke felsőcomb kifilézve (kb. 50 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet frissen reszelt szerecsendió
  • csipet őrölt fahéj
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg napraforgómag
  • bors

ajánlat

Egy fasírt tápanyagtartalma -- energia: 98 kcal / 410 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 6 g, szénhidrát: 2g

Egy fasírt tápanyagtartalma (kenyérmorzsával készítve) -- energia: 107 kcal / 446 kJ; fehérje: 10 g; zsír: 6 g, szénhidrát: 4 g

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst ledaráljuk, vagy aprítógépben finomra, de nem pépesre vágjuk. (Használhatunk csirkemellet is, az gyorsabban megsül és kényelmesebb vele dolgozni, viszont csirkecombból sokkal ízesebb lesz. Ha jó fej hentesünk van, kérjük meg, hogy filézze ki a felsőcombokat. Ha magunknak kell elvégeznünk, éles késsel fejtsük le a csontról a húst, a bőrt távolítsuk el.)
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a finomra aprított újhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket és az olívaolajat. (Tehetünk bele kb. 3 evőkanál teljes kiőrlésű kenyérmorzsát, akkor lágyabb lesz a fasírt állaga, de nélküle is összeáll.)
  3. Kézzel fasírtokat formázunk a masszából, majd meghempergetjük durvára tört szotyolában.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 30 perc alatt megsütjük. (Csirkemell esetében elég 15 perc is.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 023
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mautner Zsófi

Mióta szakács: 2013.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szotyis húsgombóc, napraforgómagos húspogácsa, fasírt magos bundában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-07-06 12:26

Kedves Zsófi!

Ez nagyon izgalmas, minden finom külön, egyben mesés lehet!!! :)

És végre nem dió és mogyoró, azt sajnos Zsófi lányom nem ehet, még csak kis tartalomban lévő élelmeknél sem, mint pld.: joghurt, túrórudi, akár nutella, akár müzli,gabona reggelizőpelyhek, stb. ......sorolhatnám..:(..:(
Nagyon ésszel kell lenni, hogy mit és hogy készítek.:)

Mandula és szotyi jöhet!!! :D
Köszönöm, finomság, mentem, készítem.:)
Éva-Anyóca