r
Nosalty Logó

Szószban főtt tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Szószban főtt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1819 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    722 micro
  • β-karotin
    2004 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4874 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 455 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    2889 micro
  • β-karotin
    8016 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19497 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 1819 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot kicsontozzuk, a bőrét lehúzzuk, és kockára vágjuk. Egy lábasban a vajon fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, meg a lereszelt sárgarépát. Kicsit pirítjuk, ráöntjük a bort, mikor már majdnem elpárolgott, akkor a balzsamecet következik. Kis lángon 10 percig pároljuk.
  3. Belerakjuk a tésztát, és jól elkeverjük, kicsit pirítjuk. Ha friss paradicsomot használunk, kockára vágva adjuk hozzá, és most keverjük bele a sűrített paradicsomot is.
  4. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a tésztát éppen csak ellepje. Kis lángon, lefedve kb. 10 percig főzzük. 5 perc eltelte után már gyakran kóstoljuk a tésztát, hogy olyan állagúra főzzük, ahogy szeretnénk.
  5. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a felesleges lé el tudjon párologni (ha van rajta). Ha nincs, akkor csak zárjuk el a tüzet alatta.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4018
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Reszelt parmezán sajtot szórtam a tetejére. Az eredeti recept sertéshússal készült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Végül is ez a tésztafőzési mód nem ismeretlen a magyar konyhában, ott van például a pásztortarhonya. Ez a recept csak azt mutatja, hogy ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat. Több receptet végigolvasva egy volt a lényeg, a tésztát éppen csak lepje el a víz. Ha nem paradicsomos, akkor viszont húslevessel is felönthetjük, vegetáriánusok pedig zöldséglevessel. Nekem nagyon tetszik, hogy nem kell egy nagy fazék vizet külön felforralni a tésztának, és az ízéről ne is beszéljünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek