Szőlős csirkemáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkemájhoz
-
125g csirkemáj149 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
50g alma23 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A burgonyakroketthez
-
200g burgonya116 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1429
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkemájhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
200g szőlő132 kcal
-
200g alma94 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A burgonyakroketthez
-
800g burgonya462 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5711
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkemájhoz
-
18.7g csirkemáj22 kcal
-
7.5g szőlő5 kcal
-
7.5g alma3 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
A burgonyakroketthez
-
29.9g burgonya17 kcal
-
1.9g margarin13 kcal
-
3.7g ementáli sajt15 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
3.7g zsemlemorzsa15 kcal
-
9.5g napraforgó olaj84 kcal
Összesen
212
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 779 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1883.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 383.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4508 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 848 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 4440 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 791 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 1029 micro
Összesen
1429
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 171.6 g
Zsír
-
Összesen 450.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 136 g
-
Koleszterin 3116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7534.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 412 mg
-
Kálcium 1650 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 3346 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1535 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18032 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 89 micro
-
E vitamin: 135 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 856 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3393 micro
-
Kolin: 2080 mg
-
Retinol - A vitamin: 17759 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 3164 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 4117 micro
Összesen
5711
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 663 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A csirkemájhoz
-
50 dkg csirkemáj
-
20 dkg szőlő
-
1 db alma
-
1 csokor petrezselyem
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 dl főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
A burgonyakroketthez
-
80 dkg burgonya
-
5 dkg margarin
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet só
Elkészítés
A csirkemájhoz
- A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és a húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkemájat gyakran megkevergetve, erős tűzön mepirítjuk. Borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
- Hozzáadjuk az almát, a szőlőszemeket, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
- Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojássárgáját, majd visszatesszük, és összerottyantjuk. Végén sózzuk ízlés szerint.
- Burgonyakrokettel tálaljuk, amihez a burgonyát megmossuk és héjastul, sós vízben puhára főzzük. Megtisztítjuk, és még forrón burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a reszelt sajtot, a tojássárgákat, az őrölt szerecsendiót, csipetnyi sót, és összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük.
- A burgonyamasszából ujjnyi vastag rudakat formálunk, megforgatjuk felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban kisütjük.
- Papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk.
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4011
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem a megismerkedésünk óta eszi meg a csirkemájat, ez is az egyik kedvenc étele ebből a belsőségből.