r
Nosalty Logó

Szőlős csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Összesen 1429 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Összesen 5711 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Összesen 212 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    848 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4440 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 1429 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    3116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7534.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    1650 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18032 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3393 micro
  • Kolin:
    2080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17759 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    3164 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    4117 micro
Összesen 5711 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és a húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkemájat gyakran megkevergetve, erős tűzön mepirítjuk. Borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk az almát, a szőlőszemeket, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojássárgáját, majd visszatesszük, és összerottyantjuk. Végén sózzuk ízlés szerint.
  5. Burgonyakrokettel tálaljuk, amihez a burgonyát megmossuk és héjastul, sós vízben puhára főzzük. Megtisztítjuk, és még forrón burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a reszelt sajtot, a tojássárgákat, az őrölt szerecsendiót, csipetnyi sót, és összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük.
  7. A burgonyamasszából ujjnyi vastag rudakat formálunk, megforgatjuk felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban kisütjük.
  8. Papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3987
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem a megismerkedésünk óta eszi meg a csirkemájat, ez is az egyik kedvenc étele ebből a belsőségből.

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek