Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős csirkemáj

Szőlős csirkemáj
Szőlős csirkemáj
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem a megismerkedésünk óta eszi meg a csirkemájat, ez is az egyik kedvenc étele ebből a belsőségből.


hozzávalók / 4 adag

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és a húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkemájat gyakran megkevergetve, erős tűzön mepirítjuk. Borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk az almát, a szőlőszemeket, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojássárgáját, majd visszatesszük, és összerottyantjuk. Végén sózzuk ízlés szerint.
  5. Burgonyakrokettel tálaljuk, amihez a burgonyát megmossuk és héjastul, sós vízben puhára főzzük. Megtisztítjuk, és még forrón burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a reszelt sajtot, a tojássárgákat, az őrölt szerecsendiót, csipetnyi sót, és összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük.
  7. A burgonyamasszából ujjnyi vastag rudakat formálunk, megforgatjuk felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban kisütjük.
  8. Papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-szőlős csirkemáj burgonyakrokettel, szőlős máj krokettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1425
csirkemáj 50 dkg
szőlő 20 dkg
alma 1 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 5 ek
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
burgonya 80 dkg
margarin 5 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tojássárgája 3 db
szerecsendió 1 csipet
1 csipet
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl