r
Nosalty Logó

Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel

NS
Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

479
Kalória
28.6g
Fehérje
6.5g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
195.1g
Víz
171.9g
Koleszterin
-
Élelmi rost
147.5mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    780.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra. A csirkemell filét mossuk meg, papírtörlővel itassuk le a vizet róla. Ezután vegyünk elő egy akkora tepsit (én kerámiát használok, mert abban tálalhatom is), hogy a filék szorosan épp beleférjenek. Fontos, hogy a tepsinek magas legyen a fala.
  2. Tegyük bele a tepsibe a csirkemellet, és borsozzuk meg ízlés szerint, majd morzsoljuk a tetejére a húsleves kockát, és tegyünk mellé a pár szem borókabogyót, ha van otthon. Kockázzuk a filék tetejére a vajat.
  3. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy a pároláshoz elegendő legyen. Ügyeljünk, hogy a húsleves kocka feloldódjon. Tegyünk az egészre alufóliát, és helyezzük a sütőbe.
  4. Amikor a csirkemell szeletek már megpárolódtak, de még nem omlósak, fordítsuk meg őket, és fólia nélkül tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Addig süssük, amíg az alaplé jelentős része elpárolgott, a csirkemell kezd omlóssá válni, és kezd pirulni. Ekkor fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megpiruljon kissé.
  5. Amikor a hús már igazán puha, öntsünk alá 1 dl vörösbort. Ha kell, ezt megelőzően merjük le az alaplé egy részét, hisz a gyümölcs és a vörösbor plusz folyadékmennyiség lesz. Helyezzük a tetejére a gyümölcsöt, és pár percre tegyük vissza a sütőbe.
  6. Fontos, hogy többször kóstoljuk meg az ételt, hogy ízlésünknek megfelel-e a só és borsmennyiség. Amikor a gyümölcs is átmelegedett és megpárolódott, vegyük ki a sütőből.
  7. Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Valami gyümölcsöset és könnyűt, de mégis finomat és tartalmasat szerettem volna edzés után. Ez született.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek