r
Nosalty Logó

Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel

NS
Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

479
Kalória
28.6g
Fehérje
6.5g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
195.1g
Víz
171.9g
Koleszterin
-
Élelmi rost
147.5mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    780.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra. A csirkemell filét mossuk meg, papírtörlővel itassuk le a vizet róla. Ezután vegyünk elő egy akkora tepsit (én kerámiát használok, mert abban tálalhatom is), hogy a filék szorosan épp beleférjenek. Fontos, hogy a tepsinek magas legyen a fala.
  2. Tegyük bele a tepsibe a csirkemellet, és borsozzuk meg ízlés szerint, majd morzsoljuk a tetejére a húsleves kockát, és tegyünk mellé a pár szem borókabogyót, ha van otthon. Kockázzuk a filék tetejére a vajat.
  3. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy a pároláshoz elegendő legyen. Ügyeljünk, hogy a húsleves kocka feloldódjon. Tegyünk az egészre alufóliát, és helyezzük a sütőbe.
  4. Amikor a csirkemell szeletek már megpárolódtak, de még nem omlósak, fordítsuk meg őket, és fólia nélkül tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Addig süssük, amíg az alaplé jelentős része elpárolgott, a csirkemell kezd omlóssá válni, és kezd pirulni. Ekkor fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megpiruljon kissé.
  5. Amikor a hús már igazán puha, öntsünk alá 1 dl vörösbort. Ha kell, ezt megelőzően merjük le az alaplé egy részét, hisz a gyümölcs és a vörösbor plusz folyadékmennyiség lesz. Helyezzük a tetejére a gyümölcsöt, és pár percre tegyük vissza a sütőbe.
  6. Fontos, hogy többször kóstoljuk meg az ételt, hogy ízlésünknek megfelel-e a só és borsmennyiség. Amikor a gyümölcs is átmelegedett és megpárolódott, vegyük ki a sütőből.
  7. Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Valami gyümölcsöset és könnyűt, de mégis finomat és tartalmasat szerettem volna edzés után. Ez született.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...