Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívecskés keksz

Szívecskés keksz
Szívecskés keksz
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna készíteni egy egyszerű kekszet, amit Valentin napon adhatok a páromnak. Szerintem Anyák napjára is tökéletes, és ha szeretnénk személyesebbé tenni, 
ehető festékkel feltöltött filctollal beleírhatjuk az ajándékozott nevét is.
Gyorsan elkészíthető és finom. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent jól összegyúrunk, amíg egy puha tésztát kapunk.
  2. A negyed részét levágjuk, és piros ételfestékkel megszínezzük. 2 darab folpack fóliát letépünk, kettő közzé tesszük a piros tésztát, és egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A szívecskés kiszúróval annyit vágunk ki, amennyit csak tudunk. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes piros tészta el nem fogy.
  3. A szívek egyik felét lekenjük tojásfehérjével, és ráhelyezzük a következő szívet. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a szívek. Egy hosszú szívtornyocskát kapunk. Ezt betesszük a fagyasztóba, hogy jól lehűljön, kb. 20 perc.
  4. Elővesszük a szívecskés tornyot, és lekenjük tojásfehérjével. Ez azért kell, hogy a színtelen tészta szeleteléskor ne váljon el a pirostól. A tojásfehérje lesz a ragasztónk. Elkezdjük rétegekben rátenni a fehér tésztát úgy, hogy jól befedjék a pirosat. Pont úgy, ahogy a képen is látszik. Az összes tésztát használjuk el. Figyeljünk arra, hogy a csücsökrészhez is elég kerüljön.
  5. Egy henger alakú tésztát kell kapnunk, ha mindent jól csináltunk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Ha lehűlt, kivesszük, lekenjük tojásfehérjével, és az egész tésztát szórócukorba hengereljük, még egy kis hűtést igényel, kb. 15 perc.
  6. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. 160 °C-on 15 perc alatt megsütjük. (Sütőtől függ az idő.) Ne hagyjuk megbarnulni, ha már látjuk, hogy a széle aranyszínű, vegyük ki! Omlós keksz, várjunk, amíg kissé kihűl, akkor vegyük le a sütőlemezről vagy zsírpapírról.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bűbáj Sütigyár

Mióta szakács: 2014.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz, vaníliás keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2016-02-13 09:38

Szia Anikó!
Megnéztem a képeket, és újabb kérdések merültek fel bennem:
1. A deformálódott piros szívek az elégtelen hűtéstől vannak, vagy ezzel mindenképp számolni kell? (Ha így marad, akkor hasonlít Dali Az elfolyt idő -jére)
2. Az Oetker cukor tudtommal nem sütés álló, vagy tévedek?
3. A fehér tésztát gyurmaként tapasztjuk a piros szívre, eddig értem. Sütés közben kisimul a tészta vagy "csomós" marad? Köszi a választ: Éva

Földi Anikó
Bűbáj Sütigyár / Földi Anikó Sat, 2016-02-13 09:53

Szia!
Az első és utolsó szeletnél lesz csak deformált a szív,a következőknél teljesen jól kivehetőek lesznek
Én kicsit "hengereltem" a tésztát , a fólia alatt hogy a fehér rész jól összeálljon.
Hengerelés alatt azt értem hogy adagokban körbe felvittem a fehér tésztát a pirosra és görgettem a kezem alatt mintha sodrófa lenne.
Ahogy láttad a többi kekszben nem volt deformált a szív. A cukor sem égett meg mert nem kell sokáig magas hőmérsékleten sütni, de kihagyható.Nálam szépen megsült egyben maradt minden.

Földi Anikó
Bűbáj Sütigyár / Földi Anikó Sat, 2016-02-13 09:13

Szia Gabys!
A Bűbáj Sütigyár oldalamon több képpel is bemutatom az elkészítést.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.825334390922957.1073741863.354...
Itt Szívtorony azt jelenti hogy egymás tetejére pakolom amíg egy tornyocskát kapok,minden esetben tojásfehérjével ragasztom össze a piros szíveket.
a fehér tésztát pedig adagonként nyomkodom rá hogy jól befedjék a piros összeragasztott szíveket.
Kérlek nézd meg a Bűbáj Sütigyár facebook oldalam sokkal érthetőbb lesz.Ide sajnos nem tudok felrakni több képet vagy videót az elkészítésről.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2016-02-12 21:47

Szia Anikó!
Szívesen elkészíteném, de nem értem... a 4. pontban addig ok. hogy van 1 szivtornyom. De hogyan teszed rá a fehér tésztát? Mit jelent az, hogy rétegekben? Leírnád picit érthetőben? Sajnos a kép csak a végerdményt árulja el, a technikáját nem:) Az ujjnyi vastagság nálam 1-1,5 cm. jelent, Nálad is? Köszi a választ:) Gabi

661
vaj 180 g
porcukor 155 g
1 csipet
tojássárgája 3 db
finomliszt 310 g
vaníliaaroma 2 teáskanál
ételfesték 3 csepp
tojásfehérje 1 db
színes cukorka 1 ek