Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes torta pillangókkal

Színes torta pillangókkal
Színes torta pillangókkal
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a NoSalty-n szerettem bele a hasonlóan színes Szivárvány tortába. Szabóné és beribari receptjét tanulmányoztam. Az enyém azért nem lett Szivárvány torta, mert nem tudtam a szivárvány színeit kikeverni. Sajnos nem találtam a forma méretét, így a 18-as szerintem nagy lett. Legközelebb elég lesz a 26-os forma. Valahogy nekem úgy alakult, hogy olyan dombszerű lett az alakja az összeállítás után, így ezt  a formát követtem tovább. A tetejére a zacskós cukormáz nem váltotta be a reményeimet, így ez volt az első és egyben az utolsó, hogy használtam. A pillangós díszítést elterveztem.

hozzávalók / 12 adag

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Én a húgom névnapjára készítettem.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a piskóta hozzávalóit.  A tortaforma alját sütőpapírral bevonjuk, és még 5 hasonló papírt kivágunk.
  2. Egy robotgépbe tesszük a 12 tojásfehérjét, sót és citromlevet. Elkezdjük felverni, ha már keményedik, kanalanként belekeverjük a kristálycukrot és addig keverjük, amíg sercegni halljuk.
  3. Ha már jó kemény és a cukor is felolvadt, egyenként jól belekeverjük a tojássárgákat.
  4. Amikor jó a massza, kanalanként nagyon lassan belekeverjük a lisztet. (Általában fakanállal javasolják, én bátor vagyok és óvatosan a robotgéppel keverem azt is.)
  5. A kész piskótamasszát 6 tálba elosztjuk. (Én nagy tejfölös dobozokba tettem.)
  6. Elővesszük az ételfestékeket és kedvünk - ízlésünk szerint színezünk.
  7. A tetsző színű masszát ráöntjük a sütőpapíros lapra, jól elegyengetjük és a 180 fokra bemelegített sütőbe betesszük kb. 10 percre.
  8. Ha megsült, egy rácsra borítjuk, levesszük a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
  9. Megismételjük az öt adaggal ugyanígy.
  10. Krém: a fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarponéhoz keverjük.
  11. A Hulalát a habfixálóval (nem fontos szerintem, mert a Hulala jól tart) kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
  12. A színes piskótalapokat tetszőleges sorrendben egy tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. A krémnek öt lapra kell elégnek lennie. Kívülre csak egy kicsi kell a marcipán vagy dekormassza alá.
  13. A tetejére elkészítjük a cukormázat. Az oldalára elkészítjük a színes dekor vagy marcipáncsíkokat.
  14. A pillangókhoz összedolgozzuk a különböző színű dekormasszát vagy marcipánt, és pillangó kiszúróval kiszaggatjuk, majd a tetejére tesszük (akkor jó, ha egy -egy pillangó többszínűre sikerül).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 986
elküldve: 6
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szivárvány torta, színes torta, marcipánbevonatú színes torta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fenyveske
Fenyveske Tue, 2013-12-31 12:37

Igen, nagyon jól sikerült!!!!!! Azóta már még1x is elkészítettem az osztálytorta is ez lett:) BUÉK!!!!!!!

Fenyveske
Fenyveske Tue, 2013-12-10 12:11

Ma van a lányom 15 éves szülinapja..... Épp most készül:) Már a 4. színnél tartok:) Izgi!!!!!!! Köszönöm!!!!!!!! F. Judit

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-08-29 10:25

Szia! megnyugodtam, hogy nem én bénáztam el a cukormázat. Egyébként én elég szép cukormázat tudok csinálni, pl. a karácsonyi sütikre. Ha legközelebb cukormázra lesz szükségem maradok a jól bevált receptemnél.
Üdv.Boszi-Marcsi

538
tojás 12 db
finomliszt 12 evőkanál
cukor 12 ek
1 csipet
citromlé 5 csepp
ételfesték 10 csepp
mascarpone 25 dkg
habfixáló 2 csomag
növényi habtejszín 5 dl
fehér csokoládé 20 dkg
habfixáló 2 csomag
cukormáz 100 g
marcipán 50 g
marcipán 50 g
marcipán 50 g