Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloween torta

Halloween torta
Halloween torta
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halloweenre szerettem volna valami édességet készíteni, de már unalmasnak találtam a szellem habcsókot és a muffinokat. Valami mást szerettem volna sütni, így készült el eme rémisztően finom, ünnepi torta!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a rizslisztet, kakaót és a sütőport, majd óvatosan a tojásfehérjékből felvert habot is.
  3. Egy 20*13 cm-es püspökkenyérformát jól kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, fél óra elteltével alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.
  5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, rácsra tesszük kihűlni.
  6. A szélesebbik fele lesz a teteje. Éles késsel a tetején felpúposodott tésztát levágjuk, amit sajtreszelőn lereszelünk, és félretesszük a díszítésig. Három felé vágjuk vízszintesen, és savanykás lekvárral megkenjük.
  7. Az oldalát és a tetejét a kihűlt krémmel vastagon megkenjük (nem kell sima, egyenletesnek lennie).
  8. Egy hegyes, éles kés segítségével hosszúkás nyílásokat vágunk a tetejébe, amikbe beleillesztjük a piskótákat, ostyalapot, a fákat. A félretett, lereszelt maradék tésztát rászórjuk, és a torta köré is hintünk belőle. Pár szellemet is ültetünk a tetejére.

Krém

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, egy kevés tejjel simára dolgozzuk.
  2. Hozzáöntjük a maradék tejet, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, az olvasztott csokoládéval és a mogyorókrémmel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és nyomózsákba töltjük, majd alufóliára fa alakot próbálunk rajzolni. Ha sikerül, hűtőbe rakjuk keményedni.
  2. Ha megdermedt, óvatosan lefejtjük a fóliáról.
  3. A babapiskótákat kettévágjuk, a simább felüket olvasztott csokoládéba mártjuk, szintén hűtőbe rakjuk dermedni.
  4. Ha megkeményedett a csokoládé rajta, kivesszük, és cukormázzal a domborúbb felére tetszőleges évszámokat írunk. Ugyanígy felévszámozzuk a Grandolettinket is.
  5. Tojásfehérjéből és cukorból kis szellemeket készítünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x13 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta Halloween-re, szellemes csokitorta, mogyorókrémes csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

827
tojás 6 db
cukor 18 dkg
margarin 10 dkg
rizsliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
lekvár/ dzsem 6 ek
tojássárgája 1 db
cukor 2 dkg
kukoricakeményítő 2 evőkanál
tej 2.5 dl
nutella 2 ek
étcsokoládé 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
babapiskóta 4 db
ostyalap 4 db
habcsók 2 db
cukormáz 2 g