r
Nosalty Logó

Szilvás pite Ribizli konyhájából

NS
Szilvás pite Ribizli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

1007
Kalória
11g
Fehérje
176.7g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
260.3g
Víz
117.2g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
105g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 8040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    4061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1414 g
  • Cukor
    840 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2082.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2268 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 8040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat, a tejfölt, a margarint, a zsírt, a cukrot, sót keverjük össze. (Én a sütőport is ebbe az elegybe keverem bele, de aki szeretné, az inkább egy kevés lisztben keverje el, és úgy adja a keverékhez.)
  2. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy linzertészta keménységű legyen. Ne ragadjon, de ne is legyen kemény.
  3. A tésztát felezzük el, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és hideg zsírral kikent tepsiben, előmelegített sütőben rózsaszínre elősütjük.
  4. Közben a másik felét is kinyújtjuk.

töltelék

  1. A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki. Tegyük egy nagyobb lábosba a cukorral (a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől, valamint helyettesíthetjük édesítőszerrel is), fél csomag fahéjjal és 6,5 dl vízzel.
  2. Amíg várjuk, hogy felforrjon, a 4 tasak pudingport, a maradék 2,5 dl vízzel kikavarjuk.
  3. Ha felforrt, belekeverjük, megvárjuk, míg besűrűsödik, miközben gyorsan kevergetjük 1-2 percig. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot, és kész.
  4. A tölteléket közvetlen tésztagyúrás előtt is elkészíthetjük, a lényeg, hogy ne dermedjen meg, és ne hűljön ki teljesen.
  5. Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, befedjük a másik tésztával. Felvert tojással megkenjük, és a vaníliás cukorral megszórjuk. Aranybarnára sütjük. Másnap daraboljuk, mikor már teljesen kihűlt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a receptet egy, az utcánkban élő kedves nőtől kaptuk, aki remekül tud sütni. Több falubeli programra is készített süteményeket, és ezek közül kértük el a kedvencek receptjeit, amelyeket aztán az évek során mi is megtanultunk hasonlóan finomra elkészíteni. Egyetlen hátránya, hogy csak másnap lehet enni. Ezt a pitét is bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük, ha épp a szilvát nem szeretjük. Amire figyeljünk, hogy piros gyümölcsökhöz puncs-, a világosakhoz (pl. alma, barack) vaníliapudingot használjunk.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...