r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Micc konyhájából

NS
Szilvás lepény Micc konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

698
Kalória
12.3g
Fehérje
82.9g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
278.4g
Víz
188.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
27.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 2786 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, a sóval, darabokra vágott vajjal vagy margarinnal, a vízzel, az ecettel és egy evőkanál tejföllel összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 30 percre, de állhat egy egész éjszakát is (ha a tejföl nélkül is összeáll a tészta, akkor ez elhagyható).
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. A tésztát kisodorjuk, és a kivajazott formába helyezzük úgy, hogy legalább 2 cm-es pereme legyen. A tésztára jó sűrűn, rozettaszerűen elhelyezzük a megmosott, kimagozott, négybe vágott szilva szeleteket. Forró sütőbe helyezve sütjük 12 percig. Kis barna cukrot szórhatunk a szilva tetejére, amely így szépen rákaramellizálódik.
  4. Közben a tejszínt a tojásokkal, xilittel vagy cukorral és ízlés szerinti őrölt fahéjjal összekeverjük. Ezt ráöntjük a szilva tetejére, majd további 25 perc alatt készre sütjük.
  5. Érdemes az utolsó pár percre vagy akár a sütési időn túl alul sütés funkcióra kapcsolni a sütőt, hogy ne maradjon nyers a tészta alja. A süteményt forrón vagy hidegen, vaníliafagyival vagy anélkül tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Szerettem volna valami különlegesebbet egy sima szilvás süteménynél. A kelt tésztás lepény nekem túl száraz, a kefires kevert tésztás verziót pedig kissé már untam, hát ez lett belőle. A tészta egyszerű, a szilvás töltelék pedig kellően szaftos, még másnap is. Hidegen-langyosan-melegen ajánlom! :)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...