r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Gréti konyhájából

Gréti
Szilvás lepény Gréti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

711
Kalória
10.2g
Fehérje
88.9g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
173.7g
Víz
31.6g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
37g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5680 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 220 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.5 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4249 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 5680 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztkupac közepébe mélyedést képezünk, ide reszeljük bele a jól lehűtött margarint, nagylyukú reszelővel.
  2. Majd háromkanál tejföllel összedolgozzuk a tésztát, melyet két félbe vágunk (az egyik picit lehet nagyobb, ez lesz az a süti alja).
  3. A tészta azonnal nyújtható, de hűtőben 2-3 napig is eláll.
  4. Egy nagy tepsit kikenünk a margarin papírján maradt résszel, erre helyezzük a lepény alsó részét (a nagyobbat).
  5. Villával jól megszurkáljuk és megszórjuk darált dióval vagy mandulával.
  6. Erre helyezzük a magozott, felezett szilvát szépen sorban, darabonként.
  7. Cukrot és fahéjat szórunk a tetejére, amire jöhet a felső tészta darab.
  8. Ezt ismét megszurkáljuk villával, hogy a bent keletkező gőz szabadon távozhasson.
  9. A süti tetejét megkenjük tojássárgájával és mehet az előmelegített sütőbe.
  10. 200 fokon kb. 30 perc alatt el is készül a lepényünk.
  11. Ha készen van, pihentessük kicsit konyharuha alatt, így lesz igazán finom.
  12. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4

Soha életemben nem ettem még ilyen finom lepényt! Ez az egyik nagyon kedves rokonunk receptúrája, aki nyugdíjas korára találta meg az igazi, neki való elfoglaltságot, a sütikészítést. Másodmagával vezet egy szuperszónikus cukrászdát, ahol francia különlegességeket is készítenek.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek