r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Kovács Györgyitől

Kovács Györgyi
Szilvás lepény Kovács Györgyitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

890
Kalória
21.3g
Fehérje
103.9g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
183.4g
Víz
312.8g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
54.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 5341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4548.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1553 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 5341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kefirt a porcukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig kelesztjük.
  2. A lisztet, csipet sót, tojássárgáját, szobahőmérsékletű vajat és a megkelt élesztőt összekeverjük, és jól kidolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a szilvát kimagozzuk, a diót durvára törjük, és összekeverjük a töltelék hozzávalóit (porcukor, fahéj, dió).
  4. Ha megkelt a tésztánk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd szép sorban elrendezzük rajta a szilvákat.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, majd 10 perc elteltével kivesszük, és rászórjuk a dió, porcukor, fahéj keveréket, és visszarakjuk a sütőbe.
  6. Amíg sül a tészta a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, fahéjat, zsemlemorzsát, durvára tört diót. Végül a keményre vert 7 tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  7. Mikor már majdnem megsült a tésztánk, ráöntjük a masszát, és kb. még 10 percig sütjük. Vigyázzunk, ne égessük el a tetejét. Ha megsült, résnyire nyitott ajtónál még 10 percig hagyjuk a sütőben, hogy ne essen össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

Minden évben ilyenkor szilvaszezonban többször is megsütöm ezt a süteményt. Nagyon szeretjük, természetesen ezt is a nagyi receptjei közt találtam jó pár éve.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek