r
Nosalty Logó

Diómorzsás szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Diómorzsás szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diómorzsa

Töltelék

Összesen 994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diómorzsa

Töltelék

Összesen 5968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diómorzsa

Töltelék

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    2843 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.4 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 5968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diómorzsa

Töltelék

  • 70 dkg szilva (magozva, kisebb darabokra vágva)

Elkészítés

Tészta

  1. A szilvákat megmossuk, magját eltávolítjuk, apró kockákra feldaraboljuk.

Diómorzsa

  1. A morzsához a diót ledaráljuk, a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, félretesszük, amíg a tészta elkészül.

Töltelék

  1. A tésztához a lisztet tálba öntjük, a cukorral és a csipet sóval, valamint a sütőporral jól elkeverjük. A vajat, a lisztes keverékhez adjuk, alaposan elmorzsoljuk, majd a maradék hozzávalókkal tésztává dolgozzuk, két részre osztjuk. Pihentetni nem kell.
  2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük, alsó-felső sütésre állítjuk.
  3. A tepsink méretére (23x38x6) szabunk sütőpapírt úgy, hogy az oldalaira is kerüljön, s ezen a tészta egyik felét kinyújtjuk (közben lisztezem) a méretnek megfelelően, s így tesszük bele a tepsibe.
  4. Ezt megszórjuk egyenletesen a morzsa felével, majd erre a darabolt szilvát osztjuk el, szintén egyenletesen. Erre szórjuk a morzsa másik felét, egyenletesen.
  5. Majd a tészta másik felét méretre nyújtjuk, a tészta tetejét belisztezzük, s nyújtófára tekerve ráillesztjük a töltelékre.
  6. Villával megszurkáljuk a tetejét, s körülbelül 40-50 perc alatt világosbarnára sütjük. (Sütőfüggő, a tepsitől is függhet, mennyi idő kell hozzá, ezért 35-40 perc után már figyeljük, ne hagyjuk magára!)
  7. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral, hagyjuk kihűlni.
  8. Ha meg bírnánk állni, hogy teljesen kihűljön, úgy szebben lehetne szeletelni, de erre kevés esély van , mert a sütemény illata bizony csábít minket nagyon. :) De azért, ha meg is kóstoljuk egy csík erejéig, a többit várjuk meg, míg tényleg kihűl. :)
  9. Ha ez megtörténik, a széleit körbevágjuk (ezt egy tálkába tesszük, isteni finom ez is), majd tetszőleges nagyságú (én körülbelül 5 cm-es oldalhosszúságú) négyzetekre vágjuk, szépen elrendezzük egy süteményes tálon.
  10. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Érdemes, nagyon finom! :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X38X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5731
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.

Ajánló

Mivel a szilva kis darabokban kerül bele, könnyen szeletelhető. A diómorzsa magába szívja a sütés közben keletkező gyümölcslevet, és a szegfűszegnek, fahéjnak köszönhetően mesés aromákkal teszi tökéletessé, ezt az egyszerű, de annál finomabb házi süteményt. GLUTÉNMENTESEN: Ha csak kukoricalisztet használunk, és búzadara helyett kukoricadarát teszünk bele, lisztérzékenyek is fogyaszthatják! Én ugyan fogyaszthatom normál liszttel is, de kipróbáltam - itt a receptben is felezve van -, ugyanolyan finom, az élvezeti értékéből semmit nem vett el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan..."Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...". De... még maradt egy icipici "darabka" a nyárból, s a szilvából is!. :) Én ezzel a szilvás sütivel búcsúzom igazán a nyártól... méltó sütemény a búcsúra... egyszerű, nagyon finom, az illata csábító, valóban a hűvös időket idéző, ha elkészítitek, megértitek, milyen illatra gondoltam. :) Érdemes kihasználni még a szilva adta lehetőséget - már nem sokáig lehet -, akár ezzel a finomsággal. :) Melegen ajánlom! :)

Hozzávalók

Tészta

Diómorzsa

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...