Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Angie konyhájából

Szilvás lepény Angie konyhájából
Szilvás lepény Angie konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon szereti a szilvás lepényt, ezzel nincs egyedül, minden évben legalább kétszer-háromszor sütünk. Ez alkalommal így készítettük, mi hárman ettük.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, mélyedést alakítunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk rá kevés cukrot és langyos vizet.
  2. Amikor megkelt, hozzátesszük a többi cukrot, vaníliás cukrot, a sót, joghurtot, vizet, a rumot, a margarint, robotgéppel jól elkeverjük, majd lefedjük, és kb. 60 percet kelesztjük.
  3. Egy nagy tepsit jól kiolajozunk, majd beleigazítjuk a tésztát, és kirakjuk a félbevágott szilvával, majd megszórjuk a cukorral.
  4. Kb. 60 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 717
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás lepény kelt tésztából, élesztős szilvás sütemény, szilvás lepény tojás nélkül

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biró Hajnal
Biró Hajnal Mon, 2014-08-18 14:55

Kedves Kata !

Köszönöm a gyors segítséget .Valami isteni finom ez a süti. Hamar elfogyott. :) Köszönöm . Mentve !

Üdv ! Hajnal

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2014-08-17 13:32

Kedves Biró Hajnal!

Köszönjük az észrevételt, szerkesztői hiba miatt maradt ki a liszt mennyisége, ami 70 dkg.

További kellemes sütés-főzést!
Kata

Elizabetti
Elizabetti Sun, 2012-08-19 20:45

Még sosem kelesztettem tésztát, de úgy tudom tejjel kel felfuttatni az élesztőt, aztán összegyúrni az egészet.... kicsit furán hangzik a 2. pont....
" amikor megkelt....." (keverés nélkül???) és a végén, hogy "kb. 60 percet kelesztjük."
Most hogyan??
Tippem szerint az utóbbi.....

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-08-12 20:59

Kedves Angie-30!
Eletemben meg ilyen finom szilvas lepenyt nem ettem :)) Ma delutan megsütöttem, es isteni puha a tesztaja, igy hogy kihült, meg most is. Egy fel adagot keszitettem (a fel adaghoz en egy fel csomag szaritott elesztöt fogtam), a recept tökeletes, köszönet erte!!! Üdv! Szteri

1101
élesztő 2.5 dkg
joghurt 2.5 dl
ásványvíz 1 dl
rum 1 ek
1 kk
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 ek
margarin 20 dkg
finomliszt 70 dkg
napraforgó olaj 1 ek
szilva 2 kg
cukor 7 ek