r
Nosalty Logó

Szilvás gyors süti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás gyors süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

"Szilvaszósz" elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

"Szilvaszósz" elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 3153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

"Szilvaszósz" elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 3153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

"Szilvaszósz" elkészítése

Tészta elkészítése

Elkészítés

"Szilvaszósz" elkészítése

  1. A szilvát kimagozás után felvágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba tesszük, és elkeverjük eritrittel (ízlés szerint adagolva).
  2. A szegfűszeget egy kis tartályba tesszük, de lehet őrölt is. A fahéj rudakat csak beledobjuk a lábosba, azok könnyen eltávolíthatók. Feltesszük főni az egyveleget lassú tűzön, majd amikor már szétfőtt a szilva és egy kicsit besűrűsödött, belekeverjük a pudingport.
  3. 1 perc forralás után a lábost levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk az egyveleget (nem muszáj, de én nem szeretem, ha darabos). Valamennyire kihűtjük.

Tészta elkészítése

  1. A lisztet egy tálba öntjük, és ráreszeljük a hideg teavajat.
  2. A többi hozzávalót is beletesszük a tálba, és összegyúrjuk.
  3. Kb. fél órára hűtőbe tesszük az összegyúrt gombócot, majd 2 részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. Az alsó tésztarétegre rákanalazzuk a szilvatölteléket. A tészta másik felét nem nyújtjuk ki, csak hosszú gurigákat gyártunk, és rácsszerűen rátesszük a töltelékre. (Persze sokkal szebb lett volna, ha kinyújtom, és vágom a csíkokat, dehát a lustaság... Legközelebb az alját sem nyújtom ki, csak belenyomkodom a tepsibe, és elterítem a tésztát, így is szoktam csinálni.)
  4. Tojássárgájával le lehet kenni a tészta tetejét (szebb lesz... én nem kentem le). 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kihűl, akkor lehet szépen szelni. Na, én azt sem vártam meg :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17580
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Ajánló

Teljes kiőrlésű liszttel egészségesebbé varázsolható a süti...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségbe mentünk, és volt otthon bioszilvám... több receptet megnéztem, végül a receptek alapján ez született meg. Isteni finom lett... tényleg!!!

Hozzávalók

"Szilvaszósz" elkészítése

Tészta elkészítése

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!