Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc zabpehely-bundában

Szilvás gombóc zabpehely-bundában
Szilvás gombóc zabpehely-bundában
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet onnan jött, hogy imádjuk a zabpelyhet, de nagyon. És a szilvás gombócot is. És a kettő miért ne lenne jó együtt?? És még egészséges is! Csak ajánlani tudom.

Én boltban vásárolt mirelit gombócokat vettem. Nagyon finom, és egyszerűbb kifőzni, mint gombócokat gyúrni. Olcsó és egyszerűen fantasztikus.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyott gombócokat forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Eközben kevés zsiradékon megpirítjuk a zabpelyhet.
  3. Ha gombócok elkészültek, lecsöpögtetés után megforgatjuk őket a pirított zabpehelyben.
  4. Ízlés szerint szórhatunk rá porcukrot, vaníliás cukrot.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

EgyszerűÉsNagyszerű

Mióta szakács: 2013.05.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes gombóc, szilvás gombóc, szilva töltelékes gombóc zabpehelyben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

127
szilva 1 kg
1 csipet
zabpehely 10 ek
porcukor 1 ek
napraforgó olaj 1 ek