Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Besztercei szilvás pite

Besztercei szilvás pite
Besztercei szilvás pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kimaradt tésztából én rácsot tettem rá.:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. A lisztes-sütőporos keveréket összegyúrjuk a vajjal, a túróval, a tojással, a cukorral és a citromhéjjal. Fél órára hűvös helyre pihenni tesszük.
  3. 30 perc leteltével kb. 1 centi vastagságú, kerek formát nyújtunk belőle. Egy pitesütő formát kivajazunk, és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztánkat.
  4. A tésztát megszórjuk reszelt citromhéjjal, majd megkenjük szeder- vagy szilvalekvárral. Rárakjuk a megmosott, és kettévágott szilvaszemeket úgy, hogy az egyiket lefelé, a másikat felfelé fordítjuk.
  5. Fahéjjal és porcukorral szórjuk meg a tetejét és kb. fél óra alatt, 175°C-on, hőlégkeverésen készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 835
elküldve: 7
receptkönyvben: 115
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

dóri.

Mióta szakács: 2012.04.07.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas pite szilvával, szilvatöltelékes pite, túrós tésztájú szilvás pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picur11
picur11 Tue, 2012-08-28 21:39

Tegnap megsütöttem, tökéletes lett!
Köszi a receptet, Dóri! :)

sweet17
sweet17 Tue, 2012-08-21 17:19

Én a tésztájába még mazsolát is eltudnék képzelni, és megszórni mandulával, ezek gondolom nem rontanák el, bár akkor már nem besztercei lenne :D
Elkészítettem, cseresznyelekvárt kentem rá, véletlenül egy zacskónyi sütőport tettem bele, ezért inkább 2 tojással csináltam, így is nagyon jó lett a tésztája.
Szerencsére a szilva nem áztatta el a tésztát alatta, fincsi lett :) köszi

dóri.
dóri. / dóri. Tue, 2012-08-21 18:06

Igazából nem a tésztájába, hanem a tetejére lehetne mazsolát tenni az eredeti recept szerint, én azonban azt kihagytam, mert nem mindenki szereti:) örülök, hogy ízlett!

592
finomliszt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
szilva 1 kg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 1 ek
szilvalekvár 5 dkg