r
Nosalty Logó

Epres-morzsás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-morzsás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Összesen 4373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 4373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A diót, lisztet, vajat, cukrot, sót és a vanília aromát késes mixerbe tesszük. Amikor morzsás, kiöntjük egy tálba az egészet, és a sárgájával összegyúrjuk.
  2. 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. 1 óra elteltével kivesszük a hűtőből. A formát (24 cm) kivajazzuk, kilisztezzük, és a tésztát belenyújtjuk. Nehezékként sütőpapíron lencsét vagy babot tegyünk bele, hogy ne legyen hólyagos a tészta.
  4. 190°C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Morzsához:

  1. A lágy vajat elmorzsoljuk a lisztben, és a többi hozzávalót is belekeverjük.
  2. Ha már jól elkevertük, a formának megfelelő nagyságú sütőpapírra szórjuk, hogy befedje majd a tetejét.
  3. 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
  4. A tésztákat hűlni hagyjuk.

Krémhez:

  1. A sajtot a cukorral és a vaníliával habosra felverjük.
  2. Az epreket megmossuk, a zöldjét kivágjuk, és elfelezve tálba tesszük.
  3. Ha a tészta kihűlt, a krémnek a felét belekenjük. Erre a krémre ráfektetjük az epreket a vágott felükkel lefelé, majd a krém többi részével beborítjuk.
  4. Erre most már csak a morzsa kerül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1824
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Ajánló

Félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Nagyon ízletes édesség a hétvégére. Barackból, málnából vagy más gyümölcsökből is elkészíthető.

Hozzávalók

Tésztához:

Morzsához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

6 kiváló termelői piac az országban – Minden, ami finom...

Piacra járni fantasztikus program. Aki szeretne jobban belelátni egy közösség életébe, megismerne helyi termelőket és kisiparosokat, annak akár itthon, akár külföldön is kihagyhatatlan program a piacozás. Mivel már egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni, szezonális és lokális alapanyagokból készíteni az ételeiket, egyre több a termelői piac országszerte, ahol helyi termelők földjeiről érkeznek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Most mutatunk három vidéki és három budapesti opciót, ha te is kipróbálnád valamelyiket.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...