r
Nosalty Logó

Szilvás csirkecomb kölessel és hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brita
Szilvás csirkecomb kölessel és hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3852 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    276.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2960.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 3852 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, a szalonnát kockára, a hagymát karikára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.
  3. A csirkecombok minden oldalát aranysárgára pirítjuk benne.
  4. Egy kb. 20x40 cm-es tűzállótál aljára terítjük a szalonna felét.
  5. Rátesszük a hagyma felét.
  6. A combokat besózzuk, és ráfektetjük a tetejére.
  7. Rászórjuk a hajdinát és a kölest egyenletesen elosztva úgy, hogy a combok tetejére ne nagyon kerüljön belőle. Eligazgatjuk rajta a szilvákat.
  8. Újabb szalonna- és hagymaréteg következik.
  9. Ha nem elég sós a szalonna, még sózzuk meg egy kicsit.
  10. Öntsünk rá vizet úgy, hogy kb. 1 cm-re legyen a peremtől.
  11. Öntsük rá a vajat, ami a csirkesütés után megmaradt.
  12. Takarjuk be a tetejét, és tegyük sütőbe.
  13. Légkeveréses sütőben 200 fokon kb. másfél óráig süssük, addig megpuhul a hús, és megfőnek a magok is (én hideg sütőbe tettem).
  14. A végén pirítsuk meg a tetejét egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1230
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 23.

Ajánló

Csirke helyett keményebb húsú hallal  vagy gombával is készíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Találtam még egy csomag fagyasztott szilvát a hűtőben, és úgy gondoltam, főzök valami őszies hangulatú ebédet csirkecombból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.