r
Nosalty Logó

Szilvás csirkecomb kölessel és hajdinával

Brita
Szilvás csirkecomb kölessel és hajdinával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1285
Kalória
35.9g
Fehérje
80.7g
Szénhidrát
92.1g
Zsír
406.7g
Víz
192.5g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    276.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2960.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 3852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, a szalonnát kockára, a hagymát karikára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.
  3. A csirkecombok minden oldalát aranysárgára pirítjuk benne.
  4. Egy kb. 20x40 cm-es tűzállótál aljára terítjük a szalonna felét.
  5. Rátesszük a hagyma felét.
  6. A combokat besózzuk, és ráfektetjük a tetejére.
  7. Rászórjuk a hajdinát és a kölest egyenletesen elosztva úgy, hogy a combok tetejére ne nagyon kerüljön belőle. Eligazgatjuk rajta a szilvákat.
  8. Újabb szalonna- és hagymaréteg következik.
  9. Ha nem elég sós a szalonna, még sózzuk meg egy kicsit.
  10. Öntsünk rá vizet úgy, hogy kb. 1 cm-re legyen a peremtől.
  11. Öntsük rá a vajat, ami a csirkesütés után megmaradt.
  12. Takarjuk be a tetejét, és tegyük sütőbe.
  13. Légkeveréses sütőben 200 fokon kb. másfél óráig süssük, addig megpuhul a hús, és megfőnek a magok is (én hideg sütőbe tettem).
  14. A végén pirítsuk meg a tetejét egy kicsit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40

Találtam még egy csomag fagyasztott szilvát a hűtőben, és úgy gondoltam, főzök valami őszies hangulatú ebédet csirkecombból.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek