Túrós bukta Andi konyhájából
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
5g méz15 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
A tepsi kenéshez
-
2g margarin14 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g méz76 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
12g búzadara43 kcal
A kenéshez
A tepsi kenéshez
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
29.5g finomliszt107 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.5g méz4 kcal
-
2.9g margarin21 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez
-
29.5g tehéntúró43 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.7g búzadara3 kcal
A kenéshez
A tepsi kenéshez
-
0.6g margarin4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1423.7 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 98.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.7 g
Zsír
-
Összesen 141 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7118.4 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 917 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1719 mg
-
Nátrium 1712 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 494.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 978 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 922 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.8 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
0.5 kg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek cukor
-
1 evőkanál búzadara
A kenéshez
A tepsi kenéshez
-
1 ek margarin
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tepsit (tepsiket) kikenjük margarinnal, kilisztezzük.
- A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kanál cukorral.
- A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
- A túrót egy villával alaposan összetörjük, és hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a búzadarát.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra. Kb. 18 egyenlő részre (téglalapra) vágjuk.
- Minden egyes tésztára teszünk túrót, összehajtjuk, és a végeit benyomkodjuk.
- Belerakjuk az előkészített tepsibe (kis helyet hagyva egymás mellett), és még ott is 30-60 percet kelesztjük.
- Megkenjük olvasztott margarinnal.
- Megsütjük.
- Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23×38
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16424
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, nem csak haladó háziasszonyoknak. Megéri próbálkozni, a végeredmény isteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A nagysikerű szilvalekváros bukta után gondoltam újítok egy kicsit. Túró mindig van itthon, és mindenki szereti a családban. A töltelékbe lehet tenni mazsolát is, én most kihagytam. Arra kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a tepsibe (én két kicsibe tettem a 18 darabot), hagyjunk helyet a bukták között, mert a második kelesztés alkalmával majd összeérnek. Ne aggódjunk, ha a bukta hajtogatása során nem a legformásabbra sikerülnek a sütik, mert szintén a második kelesztéskor majd szépen felveszik az igazi bukta formát. Sütéskor én azt tapasztaltam, hogy a 30 perc sütési időből érdemes 25 percet alulsütésen tölteni, és az utolsó öt percet alul-felül sütésre venni. Így kapja meg a bukta teteje a szép barna, de nem túl sötét színt. Természetesen ez sütő függő is.