r
Nosalty Logó

Lekváros bukta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Lekváros bukta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

A kenéshez

Összesen 604 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

A kenéshez

Összesen 3612 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tölteléknek

A kenéshez

Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 604 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3612.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3612 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, hozzátesszük a sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd a maradék langyos tejet.
  3. Jó alaposan kidolgozzuk, és hagyjuk 15 percet pihenni, majd ismét átdagasztjuk, míg elválik a tészta a tál oldalától.
  4. 35-40 percig hagyjuk kelni, míg duplájára nő.
  5. Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, és átgyúrjuk finoman.
  6. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és 10x10 cm-es kockákat vágunk, megtöltjük a gyümölcsízzel, és összetekerjük bukta formára.
  7. Zsírozott tepsibe tesszük szorosan egymás mellé a buktákat, és olvasztott vajjal megkenjük.
  8. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, még melegen megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 489
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 73727
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 18.

Ajánló

Most sütésálló gyümölcsízzel töltöttem, de nekem nagy kedvencem a szilvalekvár, úgyhogy legközelebb az is lesz benne. Persze a túrós vagy kapros-túrós változata sem rossz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom kedvence a lekváros bukta, de eddig nem sokszor csináltam, mert nem volt igazán jó a tésztám. Ez most nagyon finom lett, rögtön elfogyott. Igazából nem is olyan nehéz a kelt tésztákat ma már meggyúrni, amikor annyi gép segíti a munkánkat. Még emlékszem, hogy anyukám kemény munkával dagasztotta a fánkot, buktát, kalácsot.  Hát, nem semmi munka.

Hozzávalók

A tésztához

A tölteléknek

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.