Nosalty Logó

Szilvalekvár almával sütőben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Szilvalekvár almával sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3061 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 306 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cukor
    733 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3694 micro
  • β-crypt
    709 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 3061 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, a méretétől függően négybe vagy 8-ba vágjuk, kimagozzuk.
  2. Lemérjük, és az almával kiegészítjük 2,5 kg-ra.
  3. Egy kacsasütőt (az enyém fém) jól elmosunk, és ecettel jól kikenjük, az oldalát is. Az alján is maradjon kb. fél 1 dl ecet. Erre azért van szükség, hogy ne égjen le. (Mondták és írták mások!:) )
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A gyümölcsöket beleöntjük a kacsasütőbe, és rátesszük a tetejét. Betesszük a sütőbe. Azt mondják, hogy nem kell, sőt nem szabad kevergetni, mert akkor leég! Azért fél óra múlva kivesszük, és megszemléljük, sőt megkeverjük.
  6. Akkor már a sütő szélén lesz egy kevéske ragacs és kis fekete ráégés. Az alján semmi problémát nem észlelünk, így visszatesszük a sütőbe.
  7. Fél óra múlva (én ennyit bírtam ki), kivesszük, persze hogy megkeverjük. Már volt finom illata, és kevesebb leve. (Kezdtem megnyugodni.) Botmixerrel jól elpépesítjük, és visszatesszük a sütőbe.
  8. Kb. 15 perc múlva az erőteljesebb illat és az egyre röbb ráégés a sütőre arra buzdít, hogy vegyük ki. Megszemléljük, és továbbra is egyre több ragacsot és picike tapadást tapasztalunk a sütőn, de nem volt leégés! Keverés, mert azért azt is mondták, hogy ha elkezdjük kevergetni, akkor kell továbbra is. Sütőbe tesszük.
  9. Kimérjük a cukrot, mert a nyalakodás közben nem éreztem elég édesnek, így biztos voltam benne, hogy teszek bele cukrot.
  10. Közeledik a 2 óra letelte, kivesszük, megkeverjük, beletesszük a cukrot és a citromlét. Visszatesszük a sütőbe, de a tetőt már nem tesszük rá, és még addig sütjük, amíg az állagát jónak találjuk. 2 óránál picit tovább tartott.
  11. Az elkészített üvegekbe tesszük, fejre állítjuk 5 percre, majd hűtőtáskába tesszük újságba csomagolva, párnával kibélelve.
  12. Másnap kivesszük, és címkét kapott a 2 nagyobb és 2 bébiételes üveg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13533
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Ajánló

Aki szereti a szilvalekvárt, de nem akar órákig a lábas mellett áldogálni.  

Receptkategóriák

Lehet, hogy már a készítés folyamatánál leírtam azt, ami talán idetartozik, de nekem így volt kézenfekvő! A piacon egy nénitől vettem ezt a szilvát, és Ő elmondta ezt a receptet. Ő már régóra így készíti. Nagyon hitetlen voltam, mert a többi sütős receptnél kisebb hőfokokat és hosszabb időt írnak le. A légkeverésen meg nagyon elcsodálkoztam, de gondoltam lesz, ami lesz, egy élete egy halála a szilvának... Úgy gondoltam, hogy ezt a kis mennyiséget kipróbálom. Nem bántam meg. Persze, a hitetlenkedésem miatt gyakran kivettem, kevergettem, de szerintem ezzel nem rontottam el semmit. Lehet, hogy legközelebb megpróbálom az eredeti módszer szerint, nem hozzányúlva. A kacsasütőt sem volt nehéz elmosni. Kicsit kellett a dörzsivel dolgozni rajta, de nem volt szörnyű.

Hozzászólások

Boszi

Milyen "válaszra vár"-nak? Bocsi, de nem értem.

Törölt felhasználó

Szia Boszi! Tetszik a recept, van-e jelent?sége, hogy milyen almával készül? Édes, vagy savanyú? Én ?szibarackot párosítottam szilvával (héj nélkül) és citromkarikákkal, szegf?szeggel f?ztem össze. Nagyon kellemes csemege. Szilvi

Boszi

Szia Szilvi! Ennél a receptnél nincs jelent?sége az alma fajtájának. Azt tettem bele ami itthon volt, ugyanis ez inkább a szilva kiegészítése miatt történt,hogy legyen meg az el?írt súly. Én is párosította már ?szi másik gyümölccsel és különböz? f?szerekkel. Citromkarikát majd én is kipróbálom. Eddig csak a citromlét nyomtam bele. A szilva héja engem nem zavart soha, így azzal nem babrálok. Üdv. Marcsi-Boszi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek