Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes kékszilvalekvár

Cukormentes kékszilvalekvár
Cukormentes kékszilvalekvár
300 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, fura így télvíz idején szilvalekvár recepttel előrukkolni, de most volt rá időm. Szóval egy egészséges, cukormentes lekvárkészítési módot kerestem a könyvtárunkban hajdanán. Megtaláltam. Az összetétel eredeti, viszont az elkészítést leegyszerűsítettem. Állítólag felbontás után hűtés nélkül is eláll. Lehet. Ez irányban még nem teszteltem. Én a hűtőben tárolom a megkezdett üveget a következő felhasználásig. Aki egyszer így elkészíti, többé nem vágyik másfajta szilvalekvárra! Boltira aztán végképp nem. :)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Süteményekhez töltelékként vagy csak egyszerűen vajaskenyérre kenve.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
  2. Lábasba tesszük, botmixerrel kissé összeaprítjuk.
  3. Gáztűzhelyen kevergetés mellett felforraljuk, utána beletesszük az őrölt fahéjat és a gézbe kötött szegfűszeget. (A végén kidobjuk.)
  4. Rátesszük a fedőt egy pici résnyire elcsúsztatva, hogy a gőz távozni tudjon, és innentől a sütőben főzzük/sütjük tovább takarék lángon. Összesen 3,5 órán keresztül. Egyszer-kétszer megkeverjük.
  5. Végül üvegekbe töltjük. Vízbe mártott celofánnal + kupakkal lezárjuk, és dunsztoljuk több réteg pléddel letakarva. Amikor kihűlt, 1-2 nap múlva végleges helyére állítjuk.
  • sütési hőfok: 110°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 43 167
elküldve: 13
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

egyéb elnevezések

szilvalekvár, szilvalekvár házilag, kékszilva lekvár

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucsike
tucsike Tue, 2013-01-15 11:01

Én soha nem teszek bele cukrot, mégis finom. A No Saltyn találtam egy receptet, amit sütőben kell kavarás nélkül csinálni. l2 kg. szilvám volt és azt három menetben megcsináltam, jó lett nagyon és a kamrában tartom.

36
szilva 1 kg
szegfűszeg 1 db
fahéj 1 kávéskanál