Kállói túrós lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
125g tej70 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
188g tehéntúró276 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
1317
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
500g tej280 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A töltelékhez
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
5270
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
19.5g tej11 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
A töltelékhez
-
29.3g tehéntúró43 kcal
-
11.7g burgonya7 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
15.6g cukor60 kcal
-
1.6g tejföl3 kcal
A tetejére
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
Összesen
207
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2044.2 g
-
Cink 489 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 377 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.4 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 209.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 47 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 225 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
1317
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.5 g
Zsír
-
Összesen 106.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8176.8 g
-
Cink 1958 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1384 mg
-
Vas 1509 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 2349 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 63 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 865.5 g
-
Cukor 516 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 836.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 189 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 750 micro
Összesen
5270
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.3 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
0.5 l tej
-
50 g cukor
-
1 csipet só
-
25 g élesztő
-
2 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
750 g tehéntúró
-
3 db burgonya
-
2 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek tejföl
A tetejére
-
fahéj ízlés szerint
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- Kb. 1 dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, utána hozzáadjuk a tészta összes hozzávalóját (könnyű tészta legyen) és kézzel vagy fakanállal összedolgozzuk.
- A tejet célszerű sütés előtt kivenni a hűtőből, hogy ne legyen hideg mikor a tésztát készítjük. Miután jól összedolgoztuk a tésztát (dagasztottuk), lisztel megszórjuk a tetejét és megkelesztjük.
- Amíg kel a tészta addig elkészítjük a tölteléket: a krumplit nagyobb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
- Egy nagyobb tálban a főtt krumplit összetörjük a túróval, hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, a tejfölt majd jól összedolgozzuk.
- Ha megkelt a tészta egy kiolajozott tepsibe tesszük a fele mennyiséget, rákenjük a fele túrós krémet.
- A túró tetejére felvert tojás sárgáját csurgatunk és megszórjuk fahéjjal. A tészta széleit is megkenhetjük a tojás sárgájával hogy szép csillogós aranybarnára süljön.
- Ezután 180 fokon, légkevergetéses módon sütjük kb. 40 percig.
- Ez a mennyiség két tepsi süti elkészítéséhez elég, ezért kell kétfelé venni a tésztát és a tölteléket is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 246
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 81834
- Feltöltés dátuma: 2010. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagymamám konyhájából származik, Nógrád menyében elég népszerű kelt tésztás sütemény. Gyerekkorom egyik abszolút kedvence. És isteni az illata, amikor kivesszük a sütőből :-).