r
Nosalty Logó

Kállói túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kállói túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1317 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.2 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1317 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8176.8 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2349 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    865.5 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 1 dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, utána hozzáadjuk a tészta összes hozzávalóját (könnyű tészta legyen) és kézzel vagy fakanállal összedolgozzuk.
  2. A tejet célszerű sütés előtt kivenni a hűtőből, hogy ne legyen hideg mikor a tésztát készítjük. Miután jól összedolgoztuk a tésztát (dagasztottuk), lisztel megszórjuk a tetejét és megkelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta addig elkészítjük a tölteléket: a krumplit nagyobb kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  4. Egy nagyobb tálban a főtt krumplit összetörjük a túróval, hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, a tejfölt majd jól összedolgozzuk.
  5. Ha megkelt a tészta egy kiolajozott tepsibe tesszük a fele mennyiséget, rákenjük a fele túrós krémet.
  6. A túró tetejére felvert tojás sárgáját csurgatunk és megszórjuk fahéjjal. A tészta széleit is megkenhetjük a tojás sárgájával hogy szép csillogós aranybarnára süljön.
  7. Ezután 180 fokon, légkevergetéses módon sütjük kb. 40 percig.
  8. Ez a mennyiség két tepsi süti elkészítéséhez elég, ezért kell kétfelé venni a tésztát és a tölteléket is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 79780
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám konyhájából származik, Nógrád menyében elég népszerű kelt tésztás sütemény. Gyerekkorom egyik abszolút kedvence. És isteni az illata, amikor kivesszük a sütőből :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek