r
Nosalty Logó

Szezámmagos túrós ropi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Szezámmagos túrós ropi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 756 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 756 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    276.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10824.8 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    6334 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.9 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót és a vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Puha tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd késsel vagy pizzavágóval tetszés szerinti csíkokra vágjuk.
  3. Szorosan egymás mellé lehet őket sütőpapírral bélelt tepsibe rakni. Ezután a tejjel megkenegetjük a rudakat, majd ízlés szerint szezámmagotvagy reszelt sajtot szórunk a tetejére.
  4. 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 47094
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos túrós ropi
dorcus89 81 recept

Anyukám isteni receptje, eddig mindenki nagyon dícsérte. A tészta 1-2 napig a hűtőben is eláll, ezért előre is elkészíthetjük. Ha megmaradt vagy hamarosan lejár a túró akkor is szoktunk csinálni, és a tésztát lefagyasztjuk, amikor kedvünk van, akkor pedig csak kivesszük, kinyújtjuk és megsütjük. Egyetemista koromba is vittem így lefagyasztva otthonról a kollégiumba, ahol közösen megsütöttük és percek alatt elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!