r
Nosalty Logó

Szerelem kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelem kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Összesen 845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Összesen 5066 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Összesen 337 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 5066 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Kovász

  1. Melegítsük meg a kefirt, és keverjük el benne a cukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne az élesztőt is. Borítsuk le az edényt, és hagyjuk meleg helyen kb. 20 percre.

Tészta összeállítása

  1. Ha felfutott az élesztő, akkor keverjük hozzá a két felvert tojást, a maradék cukrot, majd adagonként adjuk hozzá a lisztet (2,5 decis csésze). Minden adag lisztet dolgozzunk el alaposan.
  2. Mielőtt az utolsó adag lisztet beletennénk, dolgozzuk el benne a puha vajat is.
  3. Dagasszuk 10 percig. A tészta szépen elválik az edény falától.
  4. Kicsit lisztezzük le a tetejét. Borítsuk le egy tiszta kendővel, és tegyük meleg helyre kelni.
  5. Körülbelül két óra kelesztés után a tészta a duplájára fog nőni.
  6. A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk. (60 x 40)

Töltelék

  1. A kinyújtott tészta felszínét kenjük meg vajjal, szórjuk meg darált dióval, cukorral és a fahéjjal, végül a beáztatott szilva kockákat is egyenletesen oszlassuk el rajta.
  2. Tekerjük fel, mint a bejglit. Kicsit lapítgassuk le tekercset a tenyerünkkel.
  3. A tekercs végétől számítva 20 centire, középen vágjuk szét a tekercset. Az egyben maradt részét helyezzük bele egy szív alakú sütőforma közepére.
  4. A két szabadon maradt részt kezdjük el fonni már a formában, hogy az a formát kitöltse. Ezt a műveletet érdemes bátran gyors mozdulatokkal végezni.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütő aljába helyezzünk egy fém edényt, amibe két deci vizet töltöttünk.

Kenéshez

  1. 15 perc sütés után vegyük ki a kalácsot, és hagyjuk nyitva a sütő ajtaját. Kenjük meg a kalácsot mézzel elkevert tojással.
  2. A megkent kalácsot tegyük vissza a sütőbe.
  3. 20 perc után végezzünk tűpróbát. Igencsak sütőfüggő, hogy mikor lesz jó. (Én 5 percenként ellenőriztem.:) ) Ha nagyon barnul a teteje, akkor borítsuk le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2059
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A finom kalács foszlós és puha. Rétegeiben a dió és a szilva a nyelvünkön násztáncot jár. A falatok vattacukorként válnak ki. Hideg téli estéken egy bögre forró kakaóval kortyolgatva garantáltan visszarepít a gyerekkorba...

Hozzávalók

Kovász

Tészta összeállítása

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek