r
Nosalty Logó

Szendvicstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Szendvicstorta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 732 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    448.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11493.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    6050 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    1357 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 5850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálcára lerakunk néhány salátalevelet, erre négy kenyérszeletet szorosan egymás mellé teszünk (kiegyenesíthetjük a sarkoknál, hogy jobban illeszkedjenek), és megkenjük mondjuk márványsajtos kencével. Ehhez a sajtot villával összetörjük, pár kanál tejföllel és vajkrémmel összedolgozzuk, borssal ízesíthetjük, sót ízlés szerint, ha szükséges.
  2. A tetejére újabb kenyérszeletek jönnek, ezeket makrélakrémmel kenjük meg. Az olajból kiszedjük a halat (ha nincs makrélakonzerv, olajos sprotnit vagy tonhalat is használhatunk), összetörjük, citrommal, tejföllel kenhető állagúvá összekeverjük - ha kíván sót, ízesítsük. A kenyérszeletekre simítjuk.
  3. Újabb sor kenyér következik, ezt tojásos krémmel kenjük meg. A kemény tojásokat összetörjük, majonézzel, tejföllel, mustárral vegyítjük, sózzuk, borsozzuk, a szeletekre kenjük. Hagyjunk belőle a kész "torta" tetejére is díszítésnek.
  4. Ismét jönnek a kenyerek, ezeket garnélás vajkrémmel kenjük meg - ebbe is tehetünk tejfölt, mint minden rétegbe, hogy a kenyér kissé fel tudja szívni, így puhább lesz. Aki szereti a kaprot, tehet hozzá. Kis majonézzel, citrommal, sóval, borssal lehet még ízesíteni. A garnélából hagyjunk néhány szép darabot díszítésnek.
  5. Az utolsó kenyérréteg következik a tetejére, majd a vajkrémmel befedjük az egész "építményt". Az uborkát felkarikázzuk, körbetapasztjuk vele a tortát, a felaprított kaprot a tenyerünkkel rálapogatjuk. A tetejére szórjuk a maradék tojást, a garnélákat, és a feldarabolt lazaccal díszítjük. Paradicsomszeleteket is rakhatunk a salátalevelekre - már csak a színe miatt is.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd mint a tortát, felszeleteljük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8005
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Ajánló

Aki nem szereti a kaprot, petrezselyemzölddel is díszítheti. Persze a rétegeket is lehet ízlés szerint variálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szendvicstorta
Veres Mari 44 recept

Bulin nagy siker azok körében, akik szeretik a halat, rákot - és nagyon mutatós, és nem mellesleg, finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek