r
Nosalty Logó

Szendvicstorta

Veres Mari
Szendvicstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

732
Kalória
23.3g
Fehérje
34g
Szénhidrát
56g
Zsír
174.2g
Víz
203.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    448.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11493.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    6050 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    1357 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1846 micro
Összesen 5850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálcára lerakunk néhány salátalevelet, erre négy kenyérszeletet szorosan egymás mellé teszünk (kiegyenesíthetjük a sarkoknál, hogy jobban illeszkedjenek), és megkenjük mondjuk márványsajtos kencével. Ehhez a sajtot villával összetörjük, pár kanál tejföllel és vajkrémmel összedolgozzuk, borssal ízesíthetjük, sót ízlés szerint, ha szükséges.
  2. A tetejére újabb kenyérszeletek jönnek, ezeket makrélakrémmel kenjük meg. Az olajból kiszedjük a halat (ha nincs makrélakonzerv, olajos sprotnit vagy tonhalat is használhatunk), összetörjük, citrommal, tejföllel kenhető állagúvá összekeverjük - ha kíván sót, ízesítsük. A kenyérszeletekre simítjuk.
  3. Újabb sor kenyér következik, ezt tojásos krémmel kenjük meg. A kemény tojásokat összetörjük, majonézzel, tejföllel, mustárral vegyítjük, sózzuk, borsozzuk, a szeletekre kenjük. Hagyjunk belőle a kész "torta" tetejére is díszítésnek.
  4. Ismét jönnek a kenyerek, ezeket garnélás vajkrémmel kenjük meg - ebbe is tehetünk tejfölt, mint minden rétegbe, hogy a kenyér kissé fel tudja szívni, így puhább lesz. Aki szereti a kaprot, tehet hozzá. Kis majonézzel, citrommal, sóval, borssal lehet még ízesíteni. A garnélából hagyjunk néhány szép darabot díszítésnek.
  5. Az utolsó kenyérréteg következik a tetejére, majd a vajkrémmel befedjük az egész "építményt". Az uborkát felkarikázzuk, körbetapasztjuk vele a tortát, a felaprított kaprot a tenyerünkkel rálapogatjuk. A tetejére szórjuk a maradék tojást, a garnélákat, és a feldarabolt lazaccal díszítjük. Paradicsomszeleteket is rakhatunk a salátalevelekre - már csak a színe miatt is.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd mint a tortát, felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p

Bulin nagy siker azok körében, akik szeretik a halat, rákot - és nagyon mutatós, és nem mellesleg, finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...