Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szekszárdi vaddisznópörkölt

Szekszárdi vaddisznópörkölt
Szekszárdi vaddisznópörkölt
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tapasztaltam, hogy a vadételek receptjei nem népszerűek ezen az oldalon, ennek ellenére megosztom veletek ezt a receptet. Érdekessége, hogy nem savanyúsággal, hanem áfonyadzsemmel fogyasztjuk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vajas galuskával, áfonyadzsemmel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük, és a zsírjában szalmasárgára dinszteljük a vöröshagymát. 
  2. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd jöhet az apró kockára vágott hús, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd belekerül a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek.
  3. A legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt puhára pároljuk.

  4. Egy órai párolás után beletesszük a tisztított, mosott, összevágott gombát. Készre főzzük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 85 713
elküldve: 14
receptkönyvben: 153
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: ősz
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadpörkölt, vörösboros vaddisznópörkölt, gombás pörkölt vaddisznócombból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andresz
andresz Sun, 2015-08-23 18:09

köszi a receptet,a hétvégén megfőztem :) rendkívül finom lett .

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-12-11 17:59

Kedves diavega.
Nagyon örülök, hogy tetszik a receptem, gondolom Te szereted a vadhúst.
Ha teheted készítsd el, nem fogod megbánni!
Üdv. Marcsi

422
vaddisznóhús 1 kg
gomba 15 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
száraz vörösbor 2 dl
paprika 1 db
paradicsom 1 db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
babérlevél 2 db
köménymag 1 csipet
majoranna 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
áfonyadzsem 10 dkg