r
Nosalty Logó

Szekszárdi vaddisznópörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Szekszárdi vaddisznópörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2538 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 422 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1537.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2716 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1931 micro
Összesen 2538 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük, és a zsírjában szalmasárgára dinszteljük a vöröshagymát.
  2. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd jöhet az apró kockára vágott hús, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd belekerül a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek.
  3. A legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Egy órai párolás után beletesszük a tisztított, mosott, összevágott gombát. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 117719
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Ajánló

Vajas galuskával, áfonyadzsemmel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Tapasztaltam, hogy a vadételek receptjei nem népszerűek ezen az oldalon, ennek ellenére megosztom veletek ezt a receptet. Érdekessége, hogy nem savanyúsággal, hanem áfonyadzsemmel fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek