r
Nosalty Logó

Szedres piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Szedres piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1580 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 3465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  2. A szedret összeturmixoljuk a cukorral és az 1 citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót.
  4. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.
  5. A piskótát megkenjük szederlekvárral, és a tetejére kanalazzuk a krémet (érdemes magas peremű tepsiben csinálni), egyenletesen eligazítjuk.
  6. Úgy 4-5 ek lekvárt felmelegítünk, de nem kell, hogy nagyon meleg legyen, csak hogy kenni tudjuk, és ezzel bekenjük a krém tetejét.
  7. Majd kb. 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12494
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Ha szép magas lesz a piskóta, akkor azt elvágjuk félbe, és megkenjük szederlekvárral, de nekem most lapos lett, így a tetejére került a lekvár.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek