Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres piskóta

Szedres piskóta
Szedres piskóta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szép magas lesz a piskóta, akkor azt elvágjuk félbe, és megkenjük szederlekvárral, de nekem most lapos lett, így a tetejére került a lekvár.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  2. A szedret összeturmixoljuk a cukorral és az 1 citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót.
  4. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.
  5. A piskótát megkenjük szederlekvárral, és a tetejére kanalazzuk a krémet (érdemes magas peremű tepsiben csinálni), egyenletesen eligazítjuk.
  6. Úgy 4-5 ek lekvárt felmelegítünk, de nem kell, hogy nagyon meleg legyen, csak hogy kenni tudjuk, és ezzel bekenjük a krém tetejét.
  7. Majd kb. 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta szedres-joghurtos krémmel, szedres-joghurtos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
tojás 5 db
cukor 5 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
szeder 40 dkg
cukor 10 dkg
citrom 1 db
joghurt 2 dl
habtejszín 2 dl
habfixáló 2 csomag
lekvár/ dzsem 5 ek