Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés kocka Bettymami konyhájából

Cseresznyés kocka Bettymami konyhájából
Cseresznyés kocka Bettymami konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept volt az első, amivel elkezdtem sütni... :) Azóta már nagyon sokszor megcsináltam így, és más gyümölcsökkel is, és mindig sikerül is, mert olyan egyszerű és nagyszerű...:)

hozzávalók / 6 adag

  • 4 db tojás (lemérünk 4 db egész tojást, ez nálam ma 24 dkg volt, és ennek megfelelően ugyanennyi kell a többi anyagból is)
  • 24 dkg cukor
  • 24 dkg vaj
  • 24 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg cseresznye (lehet friss vagy befőtt, a lényeg, hogy magozott legyen)

ajánlat

Tipp: Bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk: meggyet, barackot, bogyósakat... stb. akár frisset vagy konzervet... Arra figyeljünk viszont, hogy a gyümiket mindig csöpögtessük le!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját géppel jól kikeverjük a cukrokkal és a vajjal. Hozzáöntjük a tejet, utoljára pedig a lisztet.
  2. Végül egy fakanállal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a masszát, és a tetejét beterítjük a lecsöpögtetett, magozott cseresznyével.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (nekem pont 20 perc alatt sült meg).
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 976
elküldve: 12
receptkönyvben: 338
elkészítve: 31/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bettymami

Mióta szakács: 2013.07.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kevert süti, cseresznyés kevert süti, kevert süti cseresznyével szórva

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tunke7
palacsintás királylány / tunke7 Sat, 2017-07-08 13:50

Nagyon finom! Tényleg nem érdemes 1 tepsivel készíteni, mert akkor nekem nem marad egyetlen szelet sem. Kezdők is bátran próbálhatják egyszerű és biztos siker!

witch
witch / witch Thu, 2015-06-11 21:01

Ez olyan finom lett, hogy hihetetlen! A ferjemet megkerdeztem ebed utan, hogy megkostolja-e? Azt mondta, hogy ki van durranva. Pedig nagyon jo lett- mondtam neki. Na, jo, akkor egy kicsit. Mikor azt megette, mondta, hogy ismeteljem meg. :o) Szoval kert meg egy szeletet. Koszonom szepen a receptet!

udv:witch

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2013-08-12 15:32

Ez isteni finom lett! NAGYON kellemes vajas ízű sütemény a gyümölcs zamatosságával! :) Köszönöm a receptet, megtartjuk, és más gyümivel is ki fogjuk próbálni! Üdv: Ági

Bettymami
Bettymami / Bettymami Mon, 2013-08-12 12:39

Olyan 2-3cm kb. De csinálhatod nyugodtan kisebb formában is, akkor magasabb lesz. Viszont akkor a sütés lehet hogy valamivel tovább is tart, tüpróbával ellenörizz... :)
Üdv. Betty

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2013-08-12 12:12

Szia!

Ma vendégségbe megyünk, és ezt próbálom ki ebből az alkalomból, hogy elvigyük magunkkal. :) Majd megírom, hogy sikerült! Üdv: Ági

697
tojás 4 db
cukor 24 dkg
vaj 24 dkg
finomliszt 24 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
cseresznye 50 dkg