r
Nosalty Logó

Mascarponés-túrós piskóta

Kiss Móni
Mascarponés-túrós piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

1172
Kalória
30.6g
Fehérje
126.7g
Szénhidrát
59.7g
Zsír
114.2g
Víz
334.1g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
96.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.2 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2889 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    506.7 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    456.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    1013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 4682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Ha kész, akkor kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A tojást felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a mascarponet, szintén jól kikeverjük.
  7. Majd utolsó lépésként a túrót adjuk hozzá, és azzal is jól elkeverjük.
  8. A piskótát kéttévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd a tetejét megkenjük a másik felével.
  9. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd szép lassan megkenjük a piskóta tetejét vele, és dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Van amikor az itthon levő dolgokból találok ki valamit, hát most volt mascarponem, túróm és a csokimázhoz Mikulás csokim!! :)

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek