Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-túrós piskóta

Mascarponés-túrós piskóta
Mascarponés-túrós piskóta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van amikor az itthon levő dolgokból találok ki valamit, hát most volt mascarponem, túróm és a csokimázhoz Mikulás csokim!! :)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Ha kész, akkor kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A tojást felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a mascarponet, szintén jól kikeverjük.
  7. Majd utolsó lépésként a túrót adjuk hozzá, és azzal is jól elkeverjük.
  8. A piskótát kéttévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd a tetejét megkenjük a másik felével.
  9. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd szép lassan megkenjük a piskóta tetejét vele, és dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 576
elküldve: 6
receptkönyvben: 138
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós piskóta, mascarponés piskótatészta, csokis piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pincekacsa
pincekacsa Thu, 2012-12-20 12:29

Nagyon-nagy sikert arattam vele, persze nem volt ideje megdermedni a krémnek, úgy nekiestek. Annyit változtattam, h egy narancs levét és reszelt héját tettem a krémbe. Valami csoda finom, köszönöm a receptet!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-12-22 21:05

Koszonom szepen a pozitiv vissza jelzest,orulok hogy sikert aratott, nalunk is hamar elfogy a finomsag,csak en nem engedek addig hozza nyulni senkit,amig nincs olyan allapotban ahogy szeretnem. Sokszor szegeny ferjem kerdezgeti,hogy lehet mar enni belole))))))))))))

pincekacsa
pincekacsa Thu, 2012-12-27 08:46

Hú, akkor Te nagyon ügyes vagy!! Nekem ez sose sikerül, lehet, hogy dupla adagot kéne csinálni, és akkor az egyik tuti túléli :-)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-12-27 08:54

Az lehet, hat nekem is kell neha azert harcolni , hogy ne nyuljanak a sutihez, de tudod "a konyhaban en vagyok a fonok"!!!!)))))))))))

1172
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 20 dkg
vaj 2 ek