Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vizes piskóta alaprecept

Vizes piskóta alaprecept
Vizes piskóta alaprecept
38 perc / előkészület: 25 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Személy szerint jobban kedvelem a vizes piskótát, mint a klasszikus, csak tojást tartalmazó tésztát. Mindig az alábbi arányokkal készítem.

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt piskótatekercsnek készült, így sütőpapírral bélelt gáztepsiben sült a piskóta.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 138
össznézettség: 330 541
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 325
elkészítve: 141/152
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vizes piskóta, klasszikus piskóta, hagyományos vizes piskóta

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Wed, 2017-05-24 15:33

Kedves Petra,
Ha 26 cm tortaformában sütöm ezekkel az arányokkal, akkor el tudom vágni 3 felé?
Köszönettel: Trixi

Marti777
Marti777 Thu, 2016-12-22 21:01

Kis segítséget ha kérhetnék: kókuszkockát szeretnék ebből a piskótából készíteni, hány tojásból ajánlanátok, ha gáztepsiben szeretném sütni? Köszi!

Borsika_
Borsika_ Tue, 2016-06-21 17:57

Én tortának csináltam most meg, de ahhoz ugye nem árt ha magas, és a kicsi tortaformába tettem. Hát a végén úgy nézett ki mint egy cipó, teteje megemelkedett és berepedezett, meg nagyon vizes is volt a belseje, sokára sült ki. Majd egyszer kipróbálom tekercsnek is, úgy biztos tutibb lesz a végeredmény :)

MonaMona
MonaMona Fri, 2016-01-22 18:06

Életem legfinomabb piskótája lett, a receptet jól eltettem és csak ezt fogom használni. Házi csokikrémmel töltöttem és másfél nap alatt befaltuk a párommal, isteni lett. Köszönöm:-)

krisztim
krisztim Wed, 2015-06-24 17:44

Kedves Petra! Megcsináltam- egy picit módosítottam: 8 db tojás, 8 ek víz, 12 dkg cukor, 20 dkg liszt , 20 perc sütés. Nagyon finom lett- és végre az első igazi magas piskótatekercsem, köszönöm!!!

demene
demene Mon, 2015-05-04 19:24

Ha nem keverem 15 percig (ki bírja?) mi történik ?

Reset
Reset Mon, 2014-12-22 16:27

Kedves Petra!
Engem az érdekelne, hogy miután megsült a piskóta, hogyan hűtöd ki? Nekem még soha nem sikerült: ha benne hagytam a tepsiben, akkor a papír nem jött le, ha kiborítottam a fele a táblára, ha tiszta konyharuhára tettem akkor arra ragadt, összeesett, mi a jó megoldás?

samuka6
samuka6 Sat, 2015-01-24 17:22

Én miután kiveszem a sütőből egyből egy konyharuhára szoktam borítani, lehúzom a papírt és feltekerem a konyharuhával együtt, majd úgy hagyom amíg kihűl. Próbáld meg, nekem nem szokott ráragadni :)

lucanszky
lucanszky Sat, 2014-03-22 20:25

Nagyon könnyű tészta. Szuper ez a recept. Szerintem sem kell bele sütőpor, felesleges. Utólag egy csipet sót tettem volna bele. Legközelebb.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2013-12-11 01:33

Kedves Petra ,
Nekem már ötven egynéhány éve megvan ez a recept,mindig szívesebben sütöttem, mint a hagyományos piskótát. Ez elronthatatlan.
Üdv .. Marika mama..

kapucsilla
kapucsilla Sun, 2013-11-17 15:26

Szia, ez a recept tényleg szuper, isteni lett belőle a kókuszkocka.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2013-09-29 17:51

Ez a recept egyszeruen tokeletes. Hatalmas meglepetesemre ez meg az en remes sutomben is pihe-puha lett, pedig az mindent kiszarit. En alacsonyabb hofokon sutottem, kb. 160-170C (nem legkevereses), mert egyszer azt olvastam, hogy akkor esik ossze a piskota es lesz vonult, ha tul forro sutoben tul hamar feljon. Jartam mar igy sajnos....

sziszi01
sziszi01 Sun, 2013-05-05 10:51

Szia!
nagyon jó ez a recept, köszönet érte! így ahogy van! a korábban használt piskóta receptemet lecseréltem!:-)
Sziszi

andy01
andy01 Sat, 2013-05-04 12:55

Kedves Petra ! Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség 21 cm-es tortaformába belefér ? Mennyivel hosszabbodik így meg a sütési idő ? Előre is köszi a választ. Andy

petra
Petra / petra Tue, 2013-05-14 13:56

kedves Andy,
21 cm-es formában szerintem túlságosan magas lenne, és abban sem vagyok biztos, hogy beleférne:(.
Mindenképpen nagyobb formában sütném.
Üdv
Petra

mamuko
mamuko Thu, 2013-04-18 20:37

Nagyon jó ez a fajta piskóta, így készítem én is kb.50 éve, és még a nagymamámtól örököltem. Én teszek bele fél sütőport, de mindenféle piskóta így készül nálam. Sokkal puhább mint a hagyományosan készült !

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2013-04-18 07:06

A kezdőkkel szeretnék megosztani egy fontos információt. A vizes piskótánál minden kanál víz 1 tojásnak felel meg, tehát egy 4 tojásos vizes piskóta = 8 tojásos klasszikus piskóta.

papacica
papacica Wed, 2013-04-17 16:34

Petra! Valamikor nagyon régen csináltam vizes piskótát és én a fehérjéhez adtam a vizet! Biztosan jó a te recepted is, ki fogom próbálni, csak gondoltam érdekesség képen megosztom veletek az én verziómat is! Bocs, nem akarom kisebbíteni a tiedet, sőt!!! Üdv.papacica

petra
Petra / petra Wed, 2013-04-17 13:14

Kedves Kata,
Nem kell, mert a sok, tésztába kevert levegőtől lesz lyukacsos és habkönnyű állagú a piskóta. Persze, akinek biztonságérzetet ad, nyugodtan tehet bele egy kis sütőport vagy szódabikarbónát:-).
Üdv,
Petra

181
tojás 6 db
cukor 6 ek
víz 6 ek
finomliszt 8 evőkanál