Nosalty Logó

Vizes piskóta alaprecept

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Vizes piskóta alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1084 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 181 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 1084 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt piskótatekercsnek készült, így sütőpapírral bélelt gáztepsiben sült a piskóta.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 301
  • 7 napos nézettség: 2559
  • Össznézettség: 484918
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Személy szerint jobban kedvelem a vizes piskótát, mint a klasszikus, csak tojást tartalmazó tésztát. Mindig az alábbi arányokkal készítem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Sutopor nem is kell bele? Koszonom a valaszt Kata

Petra

Kedves Kata, Nem kell, mert a sok, tésztába kevert leveg?t?l lesz lyukacsos és habkönny? állagú a piskóta. Persze, akinek biztonságérzetet ad, nyugodtan tehet bele egy kis süt?port vagy szódabikarbónát:-). Üdv, Petra

papacica

Petra! Valamikor nagyon régen csináltam vizes piskótát és én a fehérjéhez adtam a vizet! Biztosan jó a te recepted is, ki fogom próbálni, csak gondoltam érdekesség képen megosztom veletek az én verziómat is! Bocs, nem akarom kisebbíteni a tiedet, s?t!!! Üdv.papacica

Szeva

A kezd?kkel szeretnék megosztani egy fontos információt. A vizes piskótánál minden kanál víz 1 tojásnak felel meg, tehát egy 4 tojásos vizes piskóta = 8 tojásos klasszikus piskóta.

mamuko

Nagyon jó ez a fajta piskóta, így készítem én is kb.50 éve, és még a nagymamámtól örököltem. Én teszek bele fél süt?port, de mindenféle piskóta így készül nálam. Sokkal puhább mint a hagyományosan készült !

Törölt felhasználó

Kedves Petra ! Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség 21 cm-es tortaformába belefér ? Mennyivel hosszabbodik így meg a sütési id? ? El?re is köszi a választ. Andy

Petra

kedves Andy, 21 cm-es formában szerintem túlságosan magas lenne, és abban sem vagyok biztos, hogy beleférne:(. Mindenképpen nagyobb formában sütném. Üdv Petra

sziszi01

Szia! nagyon jó ez a recept, köszönet érte! így ahogy van! a korábban használt piskóta receptemet lecseréltem!:-) Sziszi

Boribon

Ez a recept egyszeruen tokeletes. Hatalmas meglepetesemre ez meg az en remes sutomben is pihe-puha lett, pedig az mindent kiszarit. En alacsonyabb hofokon sutottem, kb. 160-170C (nem legkevereses), mert egyszer azt olvastam, hogy akkor esik ossze a piskota es lesz vonult, ha tul forro sutoben tul hamar feljon. Jartam mar igy sajnos....

Törölt felhasználó

Ez egyszer?en igy tökéletes!

Törölt felhasználó

Szia, ez a recept tényleg szuper, isteni lett bel?le a kókuszkocka.

Marika nagyi

Kedves Petra , Nekem már ötven egynéhány éve megvan ez a recept,mindig szívesebben sütöttem, mint a hagyományos piskótát. Ez elronthatatlan. Üdv .. Marika mama..

Kovács Ica

Mekkora a tepsi mérte?

lucanszky

Nagyon könny? tészta. Szuper ez a recept. Szerintem sem kell bele süt?por, felesleges. Utólag egy csipet sót tettem volna bele. Legközelebb.

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Engem az érdekelne, hogy miután megsült a piskóta, hogyan h?töd ki? Nekem még soha nem sikerült: ha benne hagytam a tepsiben, akkor a papír nem jött le, ha kiborítottam a fele a táblára, ha tiszta konyharuhára tettem akkor arra ragadt, összeesett, mi a jó megoldás?

samuka6

Én miután kiveszem a süt?b?l egyb?l egy konyharuhára szoktam borítani, lehúzom a papírt és feltekerem a konyharuhával együtt, majd úgy hagyom amíg kih?l. Próbáld meg, nekem nem szokott ráragadni :)

Törölt felhasználó

Ha nem keverem 15 percig (ki bírja?) mi történik ?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek