Vizes piskóta alaprecept
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
181
Kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
Összesen
1084
Kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
59.1g tojás74 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
21.5g finomliszt78 kcal
Összesen
194
Kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
181
Kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1508.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 283.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 866 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
1084
Kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
194
Kcal
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek víz
-
8 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk.
- Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
- Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt piskótatekercsnek készült, így sütőpapírral bélelt gáztepsiben sült a piskóta.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 1119
- Tegnapi nézettség: 424
- 7 napos nézettség: 1578
- Össznézettség: 573381
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Petra
537 recept
Személy szerint jobban kedvelem a vizes piskótát, mint a klasszikus, csak tojást tartalmazó tésztát. Mindig az alábbi arányokkal készítem.
Hozzászólások (21)
Kedves Petra! Sutopor nem is kell bele? Koszonom a valaszt Kata
Kedves Kata, Nem kell, mert a sok, tésztába kevert leveg?t?l lesz lyukacsos és habkönny? állagú a piskóta. Persze, akinek biztonságérzetet ad, nyugodtan tehet bele egy kis süt?port vagy szódabikarbónát:-). Üdv, Petra
Petra! Valamikor nagyon régen csináltam vizes piskótát és én a fehérjéhez adtam a vizet! Biztosan jó a te recepted is, ki fogom próbálni, csak gondoltam érdekesség képen megosztom veletek az én verziómat is! Bocs, nem akarom kisebbíteni a tiedet, s?t!!! Üdv.papacica
A kezd?kkel szeretnék megosztani egy fontos információt. A vizes piskótánál minden kanál víz 1 tojásnak felel meg, tehát egy 4 tojásos vizes piskóta = 8 tojásos klasszikus piskóta.
Nagyon jó ez a fajta piskóta, így készítem én is kb.50 éve, és még a nagymamámtól örököltem. Én teszek bele fél süt?port, de mindenféle piskóta így készül nálam. Sokkal puhább mint a hagyományosan készült !
Kedves Petra ! Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség 21 cm-es tortaformába belefér ? Mennyivel hosszabbodik így meg a sütési id? ? El?re is köszi a választ. Andy
kedves Andy, 21 cm-es formában szerintem túlságosan magas lenne, és abban sem vagyok biztos, hogy beleférne:(. Mindenképpen nagyobb formában sütném. Üdv Petra
Szia! nagyon jó ez a recept, köszönet érte! így ahogy van! a korábban használt piskóta receptemet lecseréltem!:-) Sziszi
Ez a recept egyszeruen tokeletes. Hatalmas meglepetesemre ez meg az en remes sutomben is pihe-puha lett, pedig az mindent kiszarit. En alacsonyabb hofokon sutottem, kb. 160-170C (nem legkevereses), mert egyszer azt olvastam, hogy akkor esik ossze a piskota es lesz vonult, ha tul forro sutoben tul hamar feljon. Jartam mar igy sajnos....
Ez egyszer?en igy tökéletes!
Szia, ez a recept tényleg szuper, isteni lett bel?le a kókuszkocka.
Kedves Petra , Nekem már ötven egynéhány éve megvan ez a recept,mindig szívesebben sütöttem, mint a hagyományos piskótát. Ez elronthatatlan. Üdv .. Marika mama..
Mekkora a tepsi mérte?
Nagyon könny? tészta. Szuper ez a recept. Szerintem sem kell bele süt?por, felesleges. Utólag egy csipet sót tettem volna bele. Legközelebb.
Kedves Petra! Engem az érdekelne, hogy miután megsült a piskóta, hogyan h?töd ki? Nekem még soha nem sikerült: ha benne hagytam a tepsiben, akkor a papír nem jött le, ha kiborítottam a fele a táblára, ha tiszta konyharuhára tettem akkor arra ragadt, összeesett, mi a jó megoldás?
Én miután kiveszem a süt?b?l egyb?l egy konyharuhára szoktam borítani, lehúzom a papírt és feltekerem a konyharuhával együtt, majd úgy hagyom amíg kih?l. Próbáld meg, nekem nem szokott ráragadni :)
Ha nem keverem 15 percig (ki bírja?) mi történik ?