Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Génoise piskóta - Francia piskóta

Génoise piskóta - Francia piskóta
Génoise piskóta - Francia piskóta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus piskóta, amit a francia és olasz konyha gyakran vékony tepsiben sütve használ. Alkalmas tortalapnak, vajas és tejszínes krémekhez is.

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha, szobahőmérsékletű vajjal kenjük ki a 18 cm átmérőjű, legalább 5 cm magas tortaformánkat. Lisztezzük ki.
  2. Hőálló tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Vízgőz fölött (úgy, hogy a tál ne érjen a vízbe) melegítsük fel, folyamatos keverés mellett.
  3. A hőről levéve, robotgéppel verjük fel a tojásokat addig, hogy egy sűrű, habos állagot kapjunk, ami az eredeti mennyiség két-háromszorosát teszi ki. (Amennyiben 45°C alatt tudjuk tartani a keveréket, vízgőz felett is felverhetjük.) Ebbe keverjük bele az olvasztott (de nem forró!) vajat.
  4. Óvatosan forgassuk bele a lisztet a keverékbe egy spatula segítségével, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  5. A tésztát öntsük a kivajazott, kilisztezett formába, majd 180°C-on süssük addig, amíg a tészta el nem válik a formától (kb. 20 perc). Tűpróbával ellenőrizhetjük.
  6. Amennyiben szárazra sikerül a piskóta, a tortakrém betöltése előtt cukorsziruppal vagy lekvárral megkenhetjük vékonyan.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 360 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 2 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adelaice

Mióta szakács: 2018.08.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hagyományos piskótalap

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
tojás 3 db
cukor 105 g
vaj 22 g
finomliszt 100 g
vaj 20 g
finomliszt 1 csapott ek