Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szarvasbélszín gombával és áfonyával

Szarvasbélszín gombával és áfonyával
Szarvasbélszín gombával és áfonyával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztapumtól kaptuk a szarvashúst. Ott várakozott a fagyasztóban már egy ideje. Igazság szerint nem is tudtam, hogy bélszín lapul a zacskó mélyén. Nagy meglepetésemre, mikor kiolvadt, csak akkor láttam, hogy igazi ritkaságról van szó. Evidens volt, hogy így készítem el. Mit ne mondjak, jól sikerült! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenképp vörösbor illik hozzá, méghozzá egy igazán minőségi száraz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt lehártyázzuk, hogy csak a színtiszta hús legyen előttünk, majd bedörzsöljük borssal és mustárral. A végén megkenegetjük olívaolajjal, és mehet a serpenyőbe. Jól átsütjük minden oldalról, hogy kérget kapjon (közben már be is kapcsoljuk a sütőt 170 fokra, hogy jól előmelegedjen). Semmiképp ne használjunk ilyenkor sót!
  2. Ha mindegyik oldala megpirult a húsnak, tehetjük be a sütőbe. A sütési idő itt annak az arányában változik, hogy ki mennyire véresen szereti. 15-20 perc a közepesen átsült. 5 perc plusz-mínusz, hogy véresebb vagy jobban átsült legyen.
  3. Mialatt sül a szarvas, elkészítjük a köretet. A gombát megtisztítjuk, és feltesszük sülni egy serpenyőben sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk pár percig, egy kis vízzel. Pár perc után a fedőt eltávolítjuk, és akkor fűszerezzük a petrezselyemmel és fokhagymával. Teljesen párologtassuk el a folyadékot alóla, hogy pirult legyen a gomba.
  4. Az áfonyalekvárt feltesszük főni a vörösborral és egy kevés sóval. 10 percig forraljuk, ügyelve arra, hogy ki ne fusson, és kész is.
  5. Ha kész a hús, hagyjuk pihenni minimum 10 percig, alufóliával hanyagul letakarva. Ha mindennel elkészültünk, megpirítjuk a kenyeret, ami a szarvas ágya lesz. Kitálaljuk ízlés szerint. Én 2 cm vastag szeleteket vágtam a húsból, és azt fektettem a kenyérre. Meglocsoltam az áfonyával, mellétálaltam a gombát. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 438
elküldve: 6
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szarvasbélszín, gombás szarvasbélszín áfonyával, áfonyalekváros szarvasbélszín gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

721
szarvasbélszín 50 dkg
gomba 8 közepes db
áfonyadzsem 5 ek
vörösbor 1 dl
bors 0 ízlés szerint
mustár 3 teáskanál
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
kenyér 2 szelet