r
Nosalty Logó

Bélszín borskéregben ratatouille-jal

Friedrich Antal
Bélszín borskéregben ratatouille-jal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ratatouille készítése

Bélszín készítése

576
Kalória
59.1g
Fehérje
16.3g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
382g
Víz
162.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ratatouille készítése

Bélszín készítése

Összesen 576 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ratatouille készítése

Bélszín készítése

Összesen 2296 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ratatouille készítése

Bélszín készítése

Összesen 103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4049.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    3133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1932 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 576 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    236.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16199.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    12533 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7727 micro
  • Lut-zea
    6709 micro
Összesen 2296 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

Ratatouille készítése

  1. A padlizsánt, cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel karikára, nagyon vékony karikára.
  2. Tepsibe rétegezve rakjuk bele a zöldségeket, sózzuk meg, és a pesto mártással locsoljuk meg.
  3. Sütőben süssük meg 170 fokon, 20 percig.

Bélszín készítése

  1. A tisztított, lehártyázott bélszínt szeleteljük fel, nyomjuk szét kb. 2 cm vastagságra. Egész borsokat használjunk, és mozsárban törjük durvára.
  2. Sóval dörzsöljük be a húst.
  3. Olajat forrósítsunk egy serpenyőben, és süssük a meg a bélszínt ízlés szerint. Ha 1,5 cm-es a szelet, akkor oldalanként 2 percig sütve félangolos bélszínt kapunk.
  4. Ha kész, forgassuk meg a tört borsban.
  5. Tálaljuk forrón a ratatouille-val.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy elsőre látszik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek