r
Nosalty Logó

Szánter gyümölcsös sütije

Atkáriné Terike
Szánter gyümölcsös sütije
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

244
Kalória
7.3g
Fehérje
44g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
110.5g
Víz
107.2g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 2929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7680.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    3249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3664 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 2929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk.(ha ragad, picit lisztezni kell) Félretesszük pihenni.
  2. Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. (Nem reszeljük!)
  3. Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. (Nekem málna lekvárom volt.)
  4. A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először két kanálnyi zsemlemorzsát, majd ízlés szerint kristálycukrot és összekeverjük.
  5. A tepsibe terített tésztát nagyon vékonyan megkenjük lekvárral.
  6. Csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk. (Én még szórtam a tetejére is egy kanálnyi zsemlemorzsát.)
  7. Előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük
  8. Közben felverjük a piskótát és kettévágjuk, az egyik felébe kakaót keverünk.
  9. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat.
  10. Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Ez a süti a véletlen műve. Még soha nem sütöttem, most találtam ki és isteni finom lett.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...