r
Nosalty Logó

Szánter gyümölcsös sütije

Atkáriné Terike
Szánter gyümölcsös sütije
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

244
Kalória
7.3g
Fehérje
44g
Szénhidrát
5.1g
Zsír
110.5g
Víz
107.2g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 2929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 244 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7680.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    3249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3664 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 2929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk.(ha ragad, picit lisztezni kell) Félretesszük pihenni.
  2. Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát. (Nem reszeljük!)
  3. Tepsibe rakjuk a tésztát, megkenjük nagyon vékonyan lekvárral. (Nekem málna lekvárom volt.)
  4. A kimagozott meggyre és a szeletelt almára szórunk először két kanálnyi zsemlemorzsát, majd ízlés szerint kristálycukrot és összekeverjük.
  5. A tepsibe terített tésztát nagyon vékonyan megkenjük lekvárral.
  6. Csíkokban felváltva meggyet és almát rakunk. (Én még szórtam a tetejére is egy kanálnyi zsemlemorzsát.)
  7. Előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük
  8. Közben felverjük a piskótát és kettévágjuk, az egyik felébe kakaót keverünk.
  9. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótát rakunk, az almásra kakaósat.
  10. Gyorsan visszatesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosra sül a piskóta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Ez a süti a véletlen műve. Még soha nem sütöttem, most találtam ki és isteni finom lett.  

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek