Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos farsangi fánk Zorától

Szalagos farsangi fánk Zorától
Szalagos farsangi fánk Zorától
33 perc / előkészület: 30 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok gyakorlás kellett hozzá, mire összejött az igazi. De megérte.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kb.1 dl langyos tejbe morzsoljuk, utána 4 ek lisztet, meg egy kis kanálnyi cukrot hozzáadva kovászt készítünk, kb 15 percig érleljük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belekerül a rum, a maradék cukor, a tojások sárgája, a kovász, a só, a reszelt citromhéj. Egy fakanállal kevergetve először a maradék langyos tejet, majd az olvasztott margarint is beledolgozzuk.
  3. Kb. 6-8 percig kell dagasztani, amíg hólyagos nem lesz, majd kb 45 percig kelesztjük meleg helyen, amíg a duplájára nem dagad.
  4. Ezután deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, kb másfél ujjnyira lapítjuk és 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A deszkán is kelesztjük 25 percet.
  5. Végül az egyik oldalukat kissé benyomjuk (ez kerül az olajban alulra), majd közepesen forró olajba rakjuk. Az edényt lefedjük és kb.1,5 percig így sütjük. Majd a fedőt levesszük, a fánkokat megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük fedő nélkül a másik oldalát is.
  6. Szalvétára szedjük a megsült fánkokat, porcukorral megszórjuk, és lekvárt teszünk a fánkok közepére.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 501
elküldve: 14
receptkönyvben: 166
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, szalagos fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1801
finomliszt 60 dkg
élesztő 3.5 dkg
tej 3.5 dl
cukor 4 ek
rum 0.5 dl
tojássárgája 4 db
1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 7 dkg
napraforgó olaj 5 dl